27 de març 2012

Llibre-CD "Cançons de primavera"

Encara no ho sabeu? Noé Rivas ha publicat un nou llibre amb un munt de cançons per treballar durant la primavera.
Cançons de primavera ens convida a viure la primavera amb intensitat, tot farcint la vida de música i cançons. A gaudir del despertar de la natura, del xerroteig dels ocells atrafegats fent el niu, del reverdiment i la florida de la vegetació, de l’arribada de les orenetes, i a gaudir de la natura, que ens regala els seus millors fruits: ametlles, maduixes, prunes, albercocs.. Noè Rivas ens regala la música i les cançons de primavera i amb les il·lustracions de Mercè Arànega veurem el vent enduent-se el fred, el tortell i la mona, sant Jordi i el drac, l’oreneta, els gegants ballant i també la fira de sant Ponç.

Aquestes són les cançons que trobarem a la publicació:


Creant amb la Núria

Núria Vinyals sempre està disposada a compartir tot allò que fa a la seua aula. I com no, m'ha enviat alguna de les seues últimes novetats (que també podreu trobar al seu bloc "Crispetes de colors").

Mireu quin bitxos més simpàtics han fet els seus alumnes!
Reciclem oueres, en tallem el tros escollit, les pintem amb colors vius, hi clavem un trosset d'escurapipes (previ foradat amb el punxó), uns ulls ben vistosos…

I així de xulo ens ha quedat:

I també han gaudit moltíssim fent aquest mural amb una tècnica molt original.
Pintar amb rotuladors no hauria estat tant divertit si no fos perquè ens els vam enganxar als dits i vam fer molts gargots…

Cada nen o nena escull quatre rotuladors del color que vol, els els enganxem als dits amb cel·lo i a pintar… en un mural molt gran enganxat a la pissarra.

Expressió, creativitat, diversió, color… aquest mural ens servirà de base coloraina per un altre treball.

Làmines d'ús lliure per pintar

M'acabe de donar compte que tinc un mail des de gener que encara no he publicat! No sé que ha passat... Es veu que el vaig saltar o alguna cosa d'aquestes que no saps ni que has fet... Però bé, és molt interessant perquè és un material d'ús lliure pels centres educatius (totalment gratuït) creat per Jou Ramírez, dibuixant de Cartes Catalanes.
Hola, bon dia: 
Sóc en Jou, el dibuixant de les Cartes Catalanes. Potser podries fer una ullada al següent enllaç: http://www.cartescatalanes.com/dibuixets.htm

Es tracta d'arxius pdf amb làmines infantils per a colorejar d'ús lliure per a centres educatius i lúdics infantils. Si t'agraden o les trobes interessants... les podries recomanar en el teu web? 

Anirem actualitzant i ampliant la col·lecció de DIBUIXETS i sempre, sempre... seran d'accés gratuït i lliure. 

Moltes gràcies
Només heu d'entrar per descobrir els dibuixets que van penjant. Ja en tenen un munt: animalets, caretes de carnaval, tardor, hivern, nadal... i més!

18 de març 2012

Un gran recull per Sant Jordi

Des del bloc "R@cons de colors" ens oferixen aquest symbaloo que ha creat la mateixa autora per treballar la festa de Sant Jordi. És un recull d'enllaços on trobareu un munt de webs i aplicacions relacionades amb el tema. Si tenim més enllaços podem enviar-li'ls per afegir-los.

Si voleu accedir, només heu de clicar l'adreça: http://www.symbaloo.com/mix/santjordi1

I també podeu descobrir-lo a continuació utilitzant les barres de desplaçament:

11 de març 2012

Petits escriptors "en cadena": una experiència de lectoescriptura i TIC

Núria Vinyals comparteix amb nosaltres aquesta experiència de llengua i TIC per P4 i P5:

La classe de les crispetes (P4 i P5) som petits escriptors!

Agafant la idea del binomi fantàstic de Gianni Rodari, primer triem i busquem al Google imatges dels noms de les classes de l’escola (bunyolets, crispetes, bombons, espaguetis, llaminadures, pizzes i Ferran’s Adrià) i després un personatge de conte.

A continuació, encara agrupats per parelles, escrivim una frase que ens inventem per a les dues imatges escollides.

En una segona sessió, també per parelles, continuarem les històries començades “en cadena”; és a dir, una nova parella continuarà la història començada amb una frase. Després canvia d’ordinador novament i escriu una frase a una altra història, de manera que a la frase inicial de la història s’hi ha afegit nus i desenllaç, però a sis mans!!

Aquesta experiència ha estat molt positiva pels nens i nenes, que treballen en parelles, s’ajuden i s’engresquen mútuament, s’organitzen de forma autònoma i amb un grau de motivació elevat.

A P5 fem escriptura natural (escriuen tal com sona) i els ho respectem perquè l’objectiu d’aquesta activitat és adquirir gust per la lectura i l’escriptura.

Arbres ametllers

Anna Sánchez ja fa un temps em va enviar aquesta proposta ideal per treballar durant la present estació:

Bon dia!!!

Em dic Anna i sóc mestra d'educació infantil; tutora de P4. Amb els nens i nenes estem elaborant uns arbrers ametllers preciosos i m'agradaria fer-vos arribar la proposta.

Tot va començar amb la idea de dibuixar uns arbres en DN-A3. Primer, ho van fer amb llapis per si s'equivocaven i, aleshores, ho van pintar amb una barreja de pintura marró, cola, una mena de palla i trossets de suro (d'aquells materials que utilitzes per guarnir el pessebre) i aigua. I abans que s'assequés la pintura li van tirar una miqueta més de palla i trossets esmicolats de suro com si salessin els arbrers.

La segona part de la feina consistia en elaborar les floretes de l'ametller. Encara estem en procés d'elaboració, i ho estem fet amb trossets en forma de quadrat de paper de seda blanc i rosa clar. La tècnica consisteix en tenir a l'abast un llapis i una barra de pegament. Aleshores, els petits agafen un trosset de paper de seda blanc i col·loquen el llapis just al mig per poder-lo arrugar i posar-li just en el mig el pegament per poder-lo enganxar en la branqueta de l'arbre. Es repeteix amb el paper de seda rosa i s'enganxa al mig del trosset blanc. I així succesivament. El resultat són uns meravellosos i vistosos arbres florits. Tots són diferents!!

Espero que us agradi la idea!!

Us felicito pel vostre blog!!!!

08 de març 2012

Jornada Marc TIC i Ensenyament

Com sabeu, dissabte passat vam participar en la Jornada Marc TIC i Ensenyament que va organitzar Escola Valenciana. Laura Tudón i jo vam acudir per presentar el "Racó de ses nostres idees 2.0". La veritat és que va ser molt emocionant perquè vam conèixer molts companys/es amb les mateixes inquietuds que nosaltres. Els nervis estaven a flor de pell perquè voliem que tot ens anara bé (l'última vegada vam tindre problemes tècnics i no vam poder mostrar la presentació) i teníem algunes sorpreses preparades que no sabíem si agradarien.

Per un costat, vam elaborar un vídeo cassolà utilitzant la tècnica stop motion. Amb ell volíem mostrar d'una manera senzilla com ens vam conèixer i com vam arribar a crear el racó. Per a fer-lo, Laura Tudón va cosir unes ninetes de feltre molt guapetes. Cada una representava a una de nosaltres. La resta d'elements els vam imprimir i retallar. Vam començar a moure-ho tot i fer fotos i aquest va ser el procés:
I per un altre costat, Laura Cuenca va sorprendre amb un missatge en "directe" donant pas al vídeo i a la nostra presentació:
Finalment, us deixem "La nostra història" i la presentació que vam utilitzar per si voleu conèixer-nos un poc més ^_^