27 de novembre 2011

Les nadales de l'edu365.cat

No sé si ho sabeu (jo no ho sabia i ho vaig trobar de casualitat): l'edu365.cat té un recull de nadales molt complet.

Les nadales que ofereix són:
  • A Betlem me'n vull anar
  • Allà dalt de la muntanya
  • El 25 de desembre
  • El desembre congelat
  • El dimoni escuat
  • El noi de la mare
  • El petit vailet
  • El rabadà
  • El trineu
  • L'àngel i els pastrors
  • Les bèsties al naixement
  • Les dotze van tocant
  • Santa Nit

I cada nadala disposa de:
  • MP3 instrumental + veus
  • MP3 instrumental
  • Partitura veus
  • Partitura instrumental + veus
  • MIDI instrumental
A més, és molt fàcil de guardar cada arxiu: una vegada esteu escoltant-lo, només heu d'anar al menú del vostre navegador i clicar "anomena i desa" o "guardar como".
 
És perfecte per treballar-les a l'aula i poder pràcticar-les només amb la base. I també us podeu animar si sou músics a tocar-les en directe gràcies a les partitures. No és genial? Segur que ens queden uns festivals de nadal molt professionals!

PDI: Calendari d'advent 2011

Lídia Trilla m'ha sorprés amb aquesta gran idea! Un calendari d'advent on cada dia de desembre descobrirem una sorpesa amb la PDI:

Hola Estrella,

Aquest estiu vaig descobrir el teu blog buscant recursos per la PDI. Tot el que hi tens és super interessant, certament m'hi he enganxat, cada dia obro el correu amb l'il.lusió de trobar un avís de alguna novetat del teu blog. Bé, volia compartir amb tu i totes les companyes aquest calendari d'advent que he elaborat per la PDI clicant el dibuixet que hi ha cada dia (lectiu) ens desvella alguna sorpresa. Espero que us agradi.

Lídia
  Descarregueu l'arxiu notebook per utilitzar-lo i/o modificar-lo al vostre gust:

Si no ho podeu descarregar, també podeu utilitzar el rapidshare:


Actualització 29/11/11: Núria Laspeñas també ha volgut compartir la seua versió del calendari:
Descarrega'l:

O bé, utilitza el rapidshare:

26 de novembre 2011

Manualitats per nadal

Bé, i ara ja toca parlar de nadal, no? Doncs he trobat un recull de manualitats per començar a preparar-nos per aquests dies tan especials per als xiquets/es.


Cançó: El pingüí

Anna Lucini s'inicia com a col·laboradora d'aquest bloc presentant-nos una de les seues cançons:

Hola,

Soc l'Anna, ja fa bastant de temps que us segueixo i que sóc una bona consumidora de les Idees Magistrals que compartiu tots vosaltres.

M'agradaria participar-hi ja que si puc donar un cop de mà em sentiré que participo i dono allò que rebo.

Sóc compositora de cançons infantils, senzillament perquè m'agraden els infants i la música. Les meves cançons són aquelles que he anat trobant la necessitat de fer quan dono classes els nens i nenes.

T'envio una cançó que parla d'un pingüí, ara que vindrà l'hivern és ideal per treballar-la. No surto cantant perquè no sé com fer-ho. Tens la partitura i l'arrenjament, a la música hi ha 4 compassos d'introducció.

Espero que t'agradi.

Anna

A mi m'ha encantat, espere que a vosaltres també ^_^

Manualitats amb càpsules de Nespresso

M'ha agradat tant aquest àlbum picasa que no m'he pogut resistir a afegir-lo al bloc.


Les dites emocionants del novembre

Quina locura de mes! No he pogut escriure cap article mostrant les noves dites que ens ofereix el PUC per treballar-les al novembre... Per fi, encara que tard, us presente el recull (recordeu que si voleu saber com acaben les dites heu de fer clic als diferents enllaços):



(Aquesta és la versió "PER FAVOR", però també existeix amb "SI US PLAU")

Activitat sorpresa a classe de plàstica

Núria Vinyals ens fa una proposta diferent i molt motivadora per l'hora de plàstica:

Salvatore Vinyatti és autor de poemes Haikú. Són poemes de tres versets, curts, que suggereixen, insinuen. Molt fàcils d'entendre per xiquets/es d'infantil, però que també es poden fer a cicle inicial.

Els poemes es posen dins una galeta per aconseguir el factor sorpresa, endolcir una mica l'activitat, fer-la diferent: s'utilitzen dues galetes (la idea és que siguen galetes japoneses perquè els haikú són originaris de Japó, però també es pot fer amb galetes daneses o Maria) i a dins es col·loca un paper petit, doblegat amb el poema. Un parell de punts de nocilla serveixen per enganxar. S'embolica amb paper de seda i una tira d'un paper de regal per fer el paquet bonic.

"Avui, la feina que farem està dins aquest paquet". Es reparteix un per parella i els dic que el poden obrir tots junts. Els xiquet/es obren el paquet, troben dues galetes, un paperet... després es mengen la galeta. Ja comencen l'activitat contents! Llegeixen el poema amb ganes de saber què han de fer... Parlen i intenten entrendre el significat.

Ara toca expressar el poema amb materials diversos: amb alumnes de P4 i P5 es posen papers variats (seda, cartolina, paper de regal, pinotxo, xarol...) damunt la taula pensant que hi hagen els colors que poden necessitar. A cicle inicial es dóna el material dins un sobre i toca el que toca, i amb el que tenen han de fer; és més difícil.

Finalment creen un collage. Només enganxen paper de colors damunt d'una cartolina negra. Retallen o estripen i enganxen. És una composició molt senzilla (en les fotos es pot veure que ho han representat força bé per l'edat que tenen). Queden unes obres precioses!


Núria comenta que als xiquets/es els va agradar molt i pensa que treballem moltes coses en aquesta activitat: lectura d'un poema, llenguatge diferent, bonic, entendre què ens explica i representar-ho de forma bonica i amb creativitat.

A ella li va agradar fer-ho en parelles perquè es complementen, han de posar-se d'acord, parlar com ho veuen, enriquir-se de les idees de l'altre... un altre dia, passat un temps ho van tornar a repetir perquè cada membre de la parella tingués un treball per prendre a casa.

(Aquesta activitat ha estat possible gràcies als coneixements que li van transmetre l'Arian Morera i la Teresa Riba en un curset realitzat a l’escola d'estiu del Grup de mestres de l'Anoia.)

Una pàgina amb recursos diversos

Miren de "La clase de Miren" comparteix el següent enllaç:
Hola:

Sóc Miren de "laclasedemiren" i m'agradaria ensenyar-vos aquesta pàgina de recursos. Potser ja l'has presentat en el teu blog, però si no ho has fet, crec que us agradarà. És en anglès (per a mi açò és un gran handicap), però és fàcil de cercar, només cal clicar les pestanyes de dalt o al lateral de la dreta. Presenta recursos com cartells, marcs, vocabularis, banderes, etc... de gran varietat de temes, decoració per a classe i moltes coses més.

T'envie l'enllaç a la pàgina principal: http://www.sparklebox.co.uk/

i també a una de les seues pàgines per a veure exemples del que podeu trobar: http://www.sparklebox.co.uk/cll/writing/frames/#.TsAB2VaePz2

Una salutació i espere que us agrade.

També podeu accedir a la versió traduïda del google!

Graelles de comportament personalitzades

Teresa de "Xarxa social per mestres d'infantil" m'ha enviat un mail per avisar-nos que ha publicat un recurs molt interessant per treballar amb els alumnes de P4 al voltant d'alguns hàbits que aprenen a casa. Aquesta és la dinàmica:

Aquestes graelles que us ofereixo són molt útils pels pares quan es troben amb algun problema com pot ser quan els nens no volen menjar sols, vestir-se sols,....

Ho he fet amb nens de P-4 i m'ha donat molts bons resultats.

Es tracta primer de tot d'explicar-li en el nen el que s'emportarà a casa, aquest full, i de que es tracta. Cada setmana me'l portarà i el felicitaré si porta gomets verds i si són vermells en parlem del que ha passat. Si estem contents o no.

Veureu que el dilluns és el dia en que s'ensenya a la mestra, per això diu ensenyar a la Teresa (que era jo) com anat la setmana.

Aquest calendari el podeu fer amb el programa del Microsoft Office Publisher i el podeu personalitzar segons el tema.

Normalment són els pares que et comenten el que està passant a casa i és un recurs que motiva als nens. No hi ha premi! Hi ha felicitació i veu que estem contents pels resultats o no gaire si no són els que esperaven.

EXEMPLE DE GRAELLES:

13 de novembre 2011

Les festes populars a l'Edu365.cat

Aquest és el recull d'enllaços que cada any van actualitzant a l'Edu365.cat relacionats amb les diferents festes populars i tradicionals catalanes.
A cada enllaç trobareu un munt d'informació, jocs, activitats, contes, poemes, cançons, recomanacions...

Smilebox: La tardor

Judith Solà ens envia aquest recurs per treballar la tardor que fa un any va publicar Mª Àngels Trimiño al seu bloc. Es tracta d'un smilebox, un aplicatiu en forma de llibre en el qual podem interactuar. És ideal per utilitzar-lo a la PDI o, si no disposem d'ella, al projector.

Click to play this Smilebox scrapbook
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox

Art amb taps de plàstic

Núria Vinyals vol compartir la següent activitat per fer-la a l'hora de plàstica:

Un dels tallers de plàstica a educació infantil enguany ha estat el de crear amb taps de plàstic. Els nens i nenes porten taps de plàstic de casa que durant la setmana van classificant a les safates de color. El dilluns els utilitzarem per a les nostres creacions.

Sobre base de cartró, pintat amb pintura plàstica i enganxant-ho amb cola blanca o silicona calenta hem anat ornamentant flors, serps, cargols, peixos... de molts colorins.

Una idea senzilla, vistosa i creativa.


(Aquest taller ha estat possible gràcies als coneixements que em van transmetre l'Arian Morera i la Teresa Riba en el taller de plàstica realitzat a l'escola de mestres).

Si en voleu saber una mica més podeu visitar: artgrange.com/michelleworkshop.html

Font: http://blocs.xtec.cat/nvinyals/2011/11/08/art-amb-taps-de-plastic/

Un premi versàtil

Ara sí que no m'ho creure! He rebut el mateix premi a través de 7 blocs diferents els quals considere que són molt bons i els tinc com a favorits. Per això és un orgull aparèixer en els seus llistats de blocs dignes de fer menció!
Sé que he tardat un munt en compartir-lo, però per fi el tenim ací. Les condicions són les següents:

1. Dir qui me l'ha donat
A totes elles moltes gràcies x7!!!

2. Explicar 7 coses sobre mi
  1. M'agrada descobrir coses noves, sobretot gràcies a altres amigues, i emocionar-me amb elles. M'encanta despertar eixa xiqueta interior i saber que sempre estaràs aprenent i mai t'avorriràs!
  2. Estic llegint el 3r llibre de la saga Canción de Hielo i Fuego i és increïble!!!
  3. Enguany tire molt a faltar amb meus gatets... sniff sniff... Salem i Neytiri són dos perletes guapíssimes que m'agradaria malcriar tant com abans...
  4. Com no, també tire a faltar moltíssim a la meua mitja taronja...
  5. Però, tinc uns companys de pis suuuuuuuuuperbons! Fan que no pense tant en els punts 3 i 4, jejeje.
  6. He estat passant una mala època en la meua vida, però ara ja estic reactivant-me de nou.
  7. I tinc ganes de començar nous projectes amb els meus alumnes.

3. Anomenar 15 blocs amics
Enhorabona a tots!

Llibre: Instant Màgic i altres contes

Mireia Muñoz m'escriu per fer-nos saber que té expemplars del seu segon llibre publicat per l'editorial Setzevents (va sortir a finals d'abril). Conté 26 contes curts: escrits amb lletra de pal, il·lustracions en blanc i negre que es poden pintar amb colors de fusta, enquadernació cosida,....
Sinopsi: En aquest llibre trobareu uns quants relats breus (i un de no tant breu), especialment pensats per a reforçar l'aprenentatge de la lectura i per a passar una estona agradable amb les petites històries d'una colla de personatges més o menys entremaliats. Gats i gossos, elefants i conills, estels i persones, bruixes i gripaus formen l'entrellat de diversos contes que provoquen emocions i sensacions que no deixen indiferent al qui els llegeix o escolta.

Donat que falta un mes i mig per Nadal, potser és una bona que entre els regals també hi haja llibres de contes. Aquest està pensat per a xiquets i xiquetes d'entre 5 i 9 anys (però això sempre és relatiu).

Val 10€, més l'enviament. Si algú vol algun exemplar, es pot posar en contacte amb Mireia (no fan promoció, i la distribució no la fa l'editorial per abaratir els costos. Com que es tracta d'una tirada curta, s'encareix el preu del llibre). Enteu a la seua pàgina web si voleu vore el llistat de punts de venda.

09 de novembre 2011

SceneMob ECOM per la discapacitat

De la mà de Cyra Garrido m'arriba aquesta gran grabació, un exemple per a tothom!

Hola Estrella!! espero que tot et vagi molt bé, no hi ha dia que no passi pel teu bloc per veure les novetats que hi poses i la veritat es que el bloc està molt maco FELICITATS!!
Mira t'envio aquest vídeo que es preciós és un scenemob per la discapacitat, la veritat es que val pena que ho pengis. us agradarà a tots moltíssim!!
Una abraçada
Cyra


300 persones han aconseguit grabar aquesta preciosa
 SceneMob ECOM per la discapacitat
 
Creus que pots aconsegui que 30 persones més la puguin veure?

Ajuda'ns a aconseguir que sigui record de visualització a la xarxa
Envia-ho a la família, als amics, als companys de feina,
als pares de l'escola, a la veína del 5è...
Cliqueu des de l'ordinador de casa, des de la feina, la pda, el cibercafé,...
Cliqueu per la discapacitat

Comptem amb tu!!

Vídeos sobre la tardor

Virgínia ja fa temps em va enviar el seu recull de vídeos sobre la tardor, però no sé perquè encara no ho havia publicat... Mireu quin widget més boniquet ha utilitzat!


Aprofite per recordar que tenim un llistat de youtube amb més vídeos sobre aquest tema. Entreu a:

02 de novembre 2011

Aprèn a crear recursos per a la PDI

En algunes escoles ja disposem de PDI i poc a poc cada vegada hi ha més mestres que han d'esbrinar com funciona. Molts s'apunten a cursets i altres intenten fer-ho pel seu compte. Una vegada ja saben engegar-la i utilitzar alguns dels recursos que disposem a la xarxa, és hora de començar a manipular el programari per crear els nostres propis recursos adequant-los a la realitat de l'aula.

Normalment el que s'utilitza més és el Smart Notebook 10. Doncs, companys/es, he fet un gran descobriment! Gràcies al bloc "Enlaces educativos" he trobat un curs complet de videotutorials. Són exemples pràctics que ajuden a elaborar els teus propis recursos i està explicat d'una manera molt clara i senzilla. Són uns vídeos ideals per aquells que els costa un poc això de la tecnologia, però també per aquells que volen aprofundir i traure el màxim partit a la seua PDI.

L'autora és Esther Llorca i a continuació deixe enllaçat com a mostra el primer tutorial:


Si us interessa, podeu accedir als altres vídeos:

A més, al mateix canal trobareu més vídeotutorials sobre altres eines: OpenOffice, instal·lació de fonts... Entra en "Videotutoriales para docentes" i descobreix-los.