31 d’agost 2011

Musiquetes

Últim dia d'agost... Se'ns acaben les vacances... I per a entrar contents al nou curs, us recomane aquesta web que he descobert fa poc: MUSIQUETES.
Com diu al seu perfil del facebook: "Musiquetes és un web pensat pels més petits, on també pares i educadors hi poden trobar recursos per a l'educació i el lleure de nens i nenes; com ara jocs, cançons, contes i una tria d'activitats i actes infantils d'arreu de Catalunya."

És molt boniqueta i té uns personatges molt graciosos, uns quants jocs, productes i descàrregues. Navegueu per ella i descobrireu els seus encants!

BON INICI DE CURS, MESTRES!!!

30 d’agost 2011

Recepta: Un caragol de tardor

I per acabar amb les propostes d'Anna Alonso, una recepta per celebrar la Castanyada. Habitualment a la seua escola fan un esmorzar conjunt totes les classes d'infantil, amb la particularitat que cada grup prepara un, després es troben i el comparteixen. Segons em diu, els caragols sempre tenen un èxit garantit!


Actualització 4/11/11: Jessica de "Qué hacemos hoy en el cole?" (i de la qual sóc gran seguidora) acaba de publicar la seua versió d'aquesta recepta. Mireu què apetitosa li ha quedat!

Més decoració per al sostre: Flors de primavera

Com he comentat abans, l'Anna Alonso vol compartir més recursos amb nosaltres. Aquesta vegada ens ensenya a crear unes flors primaverals per donar molt de colors a les nostres escoles!

I ací teniu el resultat!

Fons marí i estrelles de mar

He rebut un supercorreu d'Anna Alonso on m'envia diverses activitats que li agradaria compartir. Dividiré el seu contingut en diferents entrades per no saturar-ho tot en una.

Hola Estrella!
Sóc l'Anna Alonso mestra de Can Sorts de Sentmenat i fa molt temps que segueixo el teu esplèndid bloc. Sempre descobreixo noves idees i recursos que m'ajuden molt en la meva feina, per tant mil gràcies per les teves aportacions.
En el teu últim article presentes una decoració molt original relacionada amb el mar i m'ha fet pensar en la que vaig fer fa un parell d'anys, també relacionada amb el mar ja que erem la classe de les estrelles de mar.
En un proper mail t'adjuntaré un document per fer flors de primavera molt originals i vistoses i les fotos i ja que "aviat" serem a la Castanyada també t'enviaré un original esmorzar que poden preparar els nens.
Tot i tenir un bloc de la classe http://blocs.xtec.cat/annaal/ i tenir ganes de fer-ne un altre per compartir les activitats que faig amb el meus nens i les que descobreixo per la xarxa, però em falta temps per fer-ho.
També t’adjunto les adreces de Picasa https://picasaweb.google.com/annasorts58 per compartir-les tot i ser modestes i que poc a poc vaig ampliant amb diferent material.
Gràcies per la teva atenció i espero que aquestes propostes puguin ser útils a algú.
Bon inici de curs

Anna

A continuació, trobareu l'explicació per fer aquest meravellós fons marí amb estrelles de mar, i també les fotos del fantàstic resultat!

MAR
Materials:
  • Rotlles de paper de WC
  • Pintura tempera tons blaus
  • Aigua
  • Galleda o gibrell
Elaboració:
  1. Omplir fins la meitat l'un o l'altre amb aigua, a continuació posar la pintura (no en excés), remenar i diluir.
  2. Submergir el rotlle de paper (uns segons) primer d'un extrem i després de l’altre.
  3. Posar damunt un plàstic i al sol si pot ser perquè es vagi assecant (pot tardar uns dies).
  4. Quan estan secs tant sols es tracta d’anar desenrotllant i anar penjant per on vulguem.
    La decoració es pot completar amb el que es vulgui, jo ho vaig fer amb estrelles de mar.


    ESTRELLA DE MAR
    Materials:
    • Motlle "de sorral" en forma d'estrella de mar.
    • Paper de seda blancs.
    • Vernís de ceres.
    • Pintura tempera de colors.
    • Pinzells i bastonets de les orelles.
    Elaboració:
    1. Es folra el motlle de l'estrella (la part de sobre) amb trossets de paper de seda blanc enganxant-ho amb el vernís (vàries capes)
    2. Quan comença a estar sec es desemmotlla la capa de papers i ens queda la forma de l’estrella de mar. Cal deixar-ho acabar d'assecar bé.
    3. Cada infant pinta la seva estrella de mar triant el color.
    4. Quan està seca la decora utilitzant els palets de les orelles i amb un color diferent.
    5. Per últim es pengen al sostre entre les ones del mar.

      CathyCreatif: dibuixos en blanc i negre

      Miren escriu per recomanar-nos aquesta web:

      Hola Estrella:

      M'agradaria aportar per al teu blog aquesta pàgina tan interessant. Potser ja la coneixieu ja que el teu blog té temps, no obstant açò em sembla que si no és així mereix la pena fer-li una ullada.
      Es diu Cathy Creatif Window Color i si en entrar en ella cliqueu sobre Modéles, vos endinsareu en una gran món d'imatges i recursos genials. Fa molts anys que utilitze mandales i dibuixos de tot tipus d'ací i sempre triomfen.

      Una salutació i espere que us agrade.

      Miren

      Com veieu, és una web en francés, però els enllaços us portaran a la versió traduïda en català. Com diu Miren, en l'apartat de models trobareu un munt de dibuixos en blanc i negre que podem utilitzar a les nostres aules i amb els alumnes.

      Visualització prèvia

      La veritat és que jo ja la coneixia però no sé per què encara no l'havia publicat... Gràcies Miren!

      26 d’agost 2011

      Decorant zones comuns: oceà aeri

      Aquesta és una entrada que tenia pendent des de fa molt de temps. És un treball que va idear una companya de la meua escola del curs passat. Entre ella i les classes de plàstica de 4rt, crec, van realitzar aquests divertits peixos per decorar la zona comú principal de l'escola. I no m'he pogut resistir de mostrar el resultat perquè, encara que no siga una tasca per a infantil, sempre es pot adaptar, és realment molt vistós i dóna molta vida a un espai que normalment s'utilitza poc.

      Realment no sé com estan fets els peixos, però supose que serà una tècnica pareguda al paper matxé. Estan pintats amb pintura i penjats amb fil de pescar. La resta són tires de cel·lofana blaves i verdes per simular l'aigua i les algues.

      I queda així de bonic!

      Vista des de la planta baixa:
       Vista des de la 1a planta:
       Vista des de la 2a planta:
      Detalls d'alguns dels diferents peixos:
       
       
      Serà cosa meua o dóna la sensació que estàs summergit? ^_^ Glup, glup, glup...

      24 d’agost 2011

      Titelles per contes tradicionals

      Marta de "Fent i desfent" m'ha donat a conèixer aquestes titelles tan boniquetes:

      Hola Estrella!

      Sóc la Marta de Fent i desfent.
      En primer lloc, m'agradaria felicitar-te per les 300.000 visites. Enhorabona! El teu blog és magnífic i sempre es recompensa la feina ben feta!
      Bé, m'agradaria compartir amb tu un material força maco que he trobat  per ajudar a explicar tres contes tradicionals d'aquells que, normalment, s'expliquen a EI: La Caputxeta, La Rínxols d'or i els Tres porquets. A més està en dues versions: color i blanc i negre .

      Fins aviat ,

      Marta

      Aquesta web que em proposa està en anglés, però el que ens interessa és el contingut (les imatges només són una visualització prèvia dels dibuixos, hi ha més titelles a l'interior):

      Els 3 porquets en color i en blanc i negre
      La caputxeta roja en color i en blanc i negre
      Rínxols d'or i els 3 óssos en color i en blanc i negre

      Més informació: http://www.kizclub.com/

      23 d’agost 2011

      Cançó de les fades

      Ja sabeu que Mireia Muñoz va acabar els seus contes de les estacions. Els vaig publicar perquè em van semblar molt guapets. Cada un tenia la seua petita cançò de la fada protagonista. Doncs ara, resulta que ha juntat totes les estrofes i ha creat aquesta cançó tan boniqueta. Quina veu més dolceta que tens, Mireia!


      Els contes i la cançó pot ser un gran recurs per a treballar les estacions. I m'ha agradat tant que m'he pres la llibertat d'elaborar aquesta làmina amb la lletra:

      22 d’agost 2011

      Els dibuixos de XuxuLanstrum

      A causa de l'entrada anterior he conegut aquesta empresa d'il·lustració:
      Com diu la seua pàgina d'inici: POESIA DIBUIXADA!

      Si navegueu pels seus menús trobareu infinitat de productes fantàstics: murals infantils, sanefes, vinils adhesius, lámines amb nom, cortines, trencaclosques, fons d'escriptori, postals... I fins i tot una secció d'oulet!!

      Però clar, estareu pensant...: sí, xulíssim, però això què té que vore amb la nostra faena? Doncs, és que també té làmines amb els seus dibuixos per pintar! Són fantàstics i gratuïts!!!
      Entreu i comproveu-ho! Segur que li doneu alguna utilitat. S'haveu fixat en les estacions de l'any?

      Un regalet inesperat

      Inesperat perquè ve des del País Vasc i no pensava que allí també seguiren aquest bloc. A més, no sé què passa últimament que tot són obsequis, premis i alegries!!

      Blanca Besga del bloc "Actividades para Educación Infantil" vol compartir amb altres mestres meravelloses com ella, aquest detallet que li ha fet la seua neboda Marta.
      A que és bonic?

      Moltíssimes gràcies per aquesta dedicatòria, Blanca! És un orgull saber que per a tu sóc una gran mestra! Encara m'emocionaré i tot... T_T

      18 d’agost 2011

      Ja són 300.000 visites!!!

      Després de 320 entrades publicades, 668 comentaris escrits, 327 persones subscrites, 244 seguidors + 2.375 al facebook...




      16 d’agost 2011

      Un premi "fashion"

      Després d'unes minivacancetes, res millor que rebre un premi de part de 2 blocs: "La clase de Miren" i "El racó de l'infant". Moltíssimes gràcies a les dues!

      Les condicions són especials: s'ha d'escriure 7 coses sobre un mateix i enviar-ho a altres blocs amics. Ja he rebut alguna vegada un premi d'aquesta classe, així que intentaré no repetir.
      1. Des de que Laura i jo vam crear el terme "hiperactiva 2.0" no deixe d'utilitzar-lo!
      2. Estic molt il·lusionada amb nous projectes que estan apareixen, però també molt cagada... (en perdó per l'expressió).
      3. Em van regalar una càmera rèflex fa quasi un any i no em puc despegar d'ella (un dels millors regals sense dubte).
      4. M'encanta anar a festivals de música sempre que puc i acompanyada de bona gent.
      5. Sentar-se a "arreglar el món" amb els amics és indispensable.
      6. No m'agrada cuinar, però molt menjar!
      7. L'any que ve, per fi, tornaré a ser tutora i de P4! Tinc moltes ganes de vore als meus nous alumnes ^_^
      Ara només queda nomenar els blocs que m'agradaria conèixer un poc més:
      Enhorabona a tots!


      Actualització 22/8/11: M'informen que també m'han concedit aquest premi Eugènia de "Mira què fem ara!" i Fini de "Mi grimorio escolar". Moltíssimes gràcies a elles també! Quin glamour!

      08 d’agost 2011

      Més traç de les lletres

      Sonia Bosch del bloc "velosipios" m'ha fet arribar aquestes activitats per observar i treballar el traç de les lletres.

      Per un costat tenim un recurs per conèixer la direccionalitat de les lletres de pal, lligada i d'impremta:
      I per un altre, tenim una activitat per seguir el rastre de les lletres. Aquesta vegada només treballem les lligades:
      Si voleu més informació sobre el treball del traç, la Sonia també ens deixa un enllaç al seu apartat de grafomotricitat.

      03 d’agost 2011

      El traç de la lletra lligada

      Marta Garcia de "Fent i desfent" s'estrena com a col·laboradora d'aquest bloc amb recursos per treballar la lletra lligada:

      Hola Estrella,

      Em dic Marta Garcia i, tot i ser mestra de cicle inicial, sóc una gran seguidora del teu bloc. M’encanta la teva feina!
      Bé, he decidit contribuir al teu gran bloc amb dos recursos que he trobat per treballar el traç de la lletra lligada fent servir l’ordinador (crec que són força adequats tant per P-5 com per 1r). Et deixo els links:


      http://www.xtec.net/~ealonso/flash/prescriptura.swf

      http://www.genmagic.net/repositorio/albums/userpics/gmarieta.swf

      Fins aviat,

      Marta

      P.S: La teva feina i la d’altres mestres blocaires m’ha decidit a crear un bloc de recursos pel Cicle Inicial. A veure com va...


      Al primer recurs es tracta d'observar la direccionalitat del traç i després reproduir-lo. I a més de poder practicar la lletra lligada, també pots treballar números i paraules:
      El segon recurs és paregut al primer, has de portar la marieta pel camí de fletxes de la lletra i després pots escriure lliurement. En aquest programa també tens l'opció d'imprimir els exercicis per fer-los en format fitxa i és possible canviar l'idioma per adaptar-lo a les teues necessitats:

      01 d’agost 2011

      Proposta "Primers dies d'escola" per P4

      Els primers dies són molt importants per als nostres alumnes, sobretot si encara no coneixen a la mestra que tindran. Des de "El racó de l'infant" ens han proposat que enviem les nostres idees per començar el curs amb bon peu. I clar, no podia deixar passar l'oportunitat per participar! (Per cert, us anime a que ho feu també vosaltres, segur que teniu propostes fantàstiques.)

      Enguany seré tutora de P4 i he estat pensant com planificar el primer dia. El que sempre faig és començar amb una rotllana, tots sentats en terra, i fer una assemblea. En ella, els explique qui sóc, alguna cosa que m'agrada fer i també com he passat l'estiu. Després els anime a que facen el mateix, dient-los, si és necessari, el principi de cada frase: "Em dic...", "El que més m'agrada és...", "Aquest estiu he...", etc. Així, poc a poc ens anem coneixent.

      Després els explique les diferents rutines que farem tots els dies: passar llista, mirar el temps, data, etc. I que hi hauran diversos encarregats per a cada tasca.

      Finalment, observem els diferents cartells que hi han penjats a l'aula i parlem sobre el què veiem en ells.

      Quan hem acabat l'assemblea és hora de triar el lloc per sentar-se. Es pot fer de dues formes:
      • Si la mestra no coneix als alumnes, són ells mateixos els que van triant la taula (o color) que més els agrada.
      • Si la mestra els coneix, pot col·locar-los directament o fent algun tipus de joc, com donar-los un gomet a cada alumne i buscar la taula que siga del mateix color.
      D'aquesta manera ja coneixen el seu lloc de treball i se'ls pot presentar la primera fitxa. He creat algunes per utilitzar-les eixos primers dies.


      Si necessitem més fitxes, al bloc "Ses meves feinetes" també hi ha unes quantes molt xules relacionades amb l'estiu.

      Bé, això és tot de moment ^_^

      Abecedaris

      Fa uns dies, Anna Garcia em va enviar un missatge per aportar aquest senzill material. És molt visual i a mi m'ha encantat:

      Hola Estrella, igual que tu jo també estic organitzant el material pel nou curs.
      Fa molt de temps que vaig fer un abecedari  amb dibuixos com a referent, hi han dues versions una per P-3 i P-4 amb lletra de pal i per P-5 amb pal i lligada, l’he anat deixant a diferents escoles i companys, la veritat és que a mi em va molt bé, actualment gràcies a la gent que comparteix el seu material hi han molts tipus d’abecedaris, us el faig arribar el meu per si algú li va bé.
      Bones vacances i acabar de gaudir de l’ estiu.
      Anna