28 d’abril 2011

PDI: Rutines

Ja sabeu que últimament estic "obessionada" amb les pissarres digitals, no? Doncs, atenció al gran recurs per a PDI que ha publicat Laura al seu bloc "Profe... ¿qué hacemos hoy?". Meravellós!

Es tracta d'un notebook per a Smartboard amb totes les rutines que fem a les aules d'infantil: data, assistència, temps... També ha afegit audios amb les cançons per acompanyar les activitats (Bon dia!, Els dies de la setmana i Quin dia fa? de Dàmaris Gelabert).

Ací teniu el resum en forma de vídeo:


Per descarregar-lo, cliqueu ací. Recordeu que heu de tindre el programari Notebook.

27 d’abril 2011

Versió de "La cuca de llum"

Roser Casas em va escriure fa un temps comentant-me que, durant la Setmana Cultural de la seua escola, anaven a representar l'obra de teatre "La cuca de llum" que van vore en aquest bloc.

Així que van fer l'adaptació. Avui he rebut un altre mail seu on explica que l'únic que van canviar van ser algunes cançons (El gripau blau i El mussol no vol cantar sol) i que va ser un gran èxit!

En aquesta presentació podeu vore com els va quedar l'obreta:

Sempre és un orgull saber que algú ha utilitzat alguna idea teua, no? Ja ho sabeu: si feu servir qualsevol recurs d'aquest bloc, no dubteu en enviar les vostres versions. Les publicaré encantada!

Per cert, ja haveu visitat el bloc de Roser? Si voleu recursos per a fer anglés a infantil, el vostre bloc és:

Contes de les estacions de l'any

Durant aquest curs, Mireia Muñoz del bloc "+3" i autora de diversos contes (xulíssims, per cert) ha creat aquests relats per a cada una de les estacions:

TARDOR


HIVERN


PRIMAVERA


Només ens falta l'ESTIU! Espere que també puguem conèixer-lo. I en tindre-lo actualitzarem aquesta entrada per a que estiga completa ^_^

Podeu trobar més vídeos de contes i cançons de la Mireia als seus canals del youtube:

Actualització 18/8/11: Per fi podem gaudir de l'última història que ens faltava. Mireia m'ha fet el favor d'avisar-me que ja ha publicat el conte per l'ESTIU. Ací el teniu!


    Recursos Marta

    La nostra col·laboradora Marta Bosch ha obert un site on vol compartir tots els seus recursos i materials. Feu clic a la imatge per accedir al seu espai.


    23 d’abril 2011

    "Qui va matar el drac?"

    Avui no parem de publicar un munt de recursos per Sant Jordi! Coses que trobe ací i allà. I aquesta vegada ha sigut gràcies a la meua companya Laura del bloc "El racó de l'infant" que m'ha descobert aquesta mervallosa sèrie d'animació: "Qui va matar el drac?"



    Es tracta d'una sèrie de 5 capítols on la història parteix de la llegenda de Sant Jordi, i s'intenta parodiar d'una manera còmica i diferent com es va acabar realment amb la vida del Drac de Sant Jordi (com molt bé explica la seua web: http://www.quivamatareldrac.cat/).





    És una iniciativa que van portar a terme 4 persones relacionades amb el món de la il·lustració, l'animació i el disseny. L'any passat, durant la setmana de la Diada, es va presentar un capítol diari fins el dia 23, dia de Sant Jordi.





    També van fer una versió per felicitar el nadal.



    Veritat que és tota una obra d'art?

    Pastís de Sant Jordi

    Tenim nova col·laboradora, Manoli Bello! Ens mostra una idea tope-original!!! I molt bona!! Mmmm...

    Hola,
    T'envio una proposta per celebrar la diada de Sant Jordi.
    Es tracta de un pastís de Sant Jordi que vam fer amb xiquets i xiquetes de p4.

    Ingredients
    :
    • Una llesca de pa de motllo sense crosta.
    • Melmelada de maduixa
    • Melmelada de préssec
    • Una gominola roja en espiral
    • Una gominola verda llarga 

    Elaboració:
    1. Es posa la llesca de pa en el fons del plat, i es decora amb ratlles de melmelada, formant la senyera catalana.
    2. Les melmelades s’han de triturar amb el turmix per que quedin amb una textura més fina, i s’han de posar en un dispensador (també anomenat biberó dels que s’utilitzen a la cuina per amanir); d’aquesta manera els xiquets i les xiquetes poden fer la senyera ells mateixos.
    3. Després es posa la gominola roja en un extrem del pa. Per fer la tija i les fulles retallem una gominola verda d’aquestes que són llargues i amples (millor tallar-les nosaltres).
    I ja tenim el nostre pastís de Sant Jordi.

    Espero que us agradi i ho pugueu fer en les vostres escoles. 

    Manoli Bello
    Quina bona pinta!!!

    Titella mà-drac

    Raquel Fernández ens envia aquesta senzilla manualitat per Sant Jordi.

    Hola,
    t'adjunto una foto de la manualitat que ha fet el meu fill a l'escola bressol (grup 1-2 anys). És la seva mà resseguida formant un drac de sant jordi. És massa senzilla però jo l'adaptaria fent que es resseguissin ells la seva mà.
    Espero que et serveixi!
    Raquel

    Sant Jordi. La llegenda dels contes...

    La llegenda de Sant Jordi en menys de 2 minuts!

    Menció especial al Projecte "Lectura enCADENAda"

    Fa un dies vaig participar en aquest projecte-concurs, com ja sabeu. Fa temps que es va realitzar el sorteig i, clar, no em va tocar el llibre... Però, aprofitant un dia com avui, la Diada de Sant Jordi, tinc el plaer de dir-vos que aquest bloc va tindre una menció especial per ser el lloc d'on més visites va rebre la pàgina del concurs. Així que la seua autora va tindre un atac de generositat i també em va voler enviar un llibre! I és...
    Quina alegria me va donar! Haveu vist com s'ho ha currat? Amb targeta i tot! I també 2 dedicatòries: una dins al llibre i l'altra darrere de la targeta. Us deixe un extracte de la seua entrada explicant com s'ho va passar de bé preparant els paquets (ho sent molt, Vero, però no m'he pogut resistir!):

    Tomas falsas:
     
    ¡Menudo lío me hice con los paquetes!. Quería incluir una tarjeta con una especie de diploma y escribir algo detrás. Como no tengo impresora a color, le pedí a mi hermano que me los imprimiera. Y lo hizo, pero en folio normal, claro, no le indiqué otra cosa. Así que los recorté y los pegué en una cartulina que tenía yo.

    Escribí el mensaje para Estrella y cuando iba a ponerlo en el libro, ¡¡¡zas!!!, era la tarjeta de B.art. “¡¡¡Noooooooooooooooooo!!!”, pensé, “no pasa nada, le pediré que me lo vuelva a imprimir”. Acto seguido lo empaqueté todo debidamente y cuando iba a tirar la tarjeta estropeada a la basura, ¡¡¡zas!!!, había puesto en el paquete la tarjeta de B.art con el mensaje para Estrella. ¡¡¡Noooooooooooooooo!!!, A desempaquetarlo todo y volver a empezar. 

    Finalmente no conseguí otra impresión a color, de modo que a B.art le tuve que enviar la tarjeta en blanco y negro para no demorarlo más. (...)

    ...jajajajaja, què no te passarà, Vero...?

    Bé, espere que tingueu un molt bon dia i que us regalen molts llibres i roses!

    FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!!!

    Poesia per Sant Jordi 2011

    Aquest és un recull de poemes relacionats amb la Diada, elaborat per Sàlvia del bloc "Poesia infanil i juvenil".

    20 d’abril 2011

    Una alternativa per a psico: BATUKA!

    Voleu fer una classe diferent a psicomotricitat? Mireu aquest vídeo!


    Jo ja m'ho he apuntat per fer alguna sessió! Quina gran idea, veritat?


    Actualització 26/4/11: Si voleu vore les coreografies o els passos que es poden fer per als altres nivells, ací us deixe els altres vídeos. Pareix ser que aquestes sessions les van fer a l'Escola Miquel Granell d'Amposta (si no m'equivoque...).

    M'encanta vore els xiquets/es tan concentrats!









    19 d’abril 2011

    Idees Magistrals al YouTube

    Us comunique que ja tenim canal propi del bloc! Si no disposeu de perfil YouTube i voleu compartir les vostres creacions, activitats i recursos, ara ja podeu enviar-les en qualsevol format de vídeo a ideesmagistrals@gmail.com. Si teniu el muntatge fet, perfecte! I si no, no us preocupeu, jo puc elaborar-lo sense problema.

    Disfresses per Sant Jordi

    Mercedes Piqueras, una de les nostres col·laboradores més actives, va participar en l'elaboració del vestuari de les mestres per representar la llegenda de Sant Jordi. Ens mostra aquest fantàstic drac i el cavall que va utilitzar el cavaller.

    Açò sí que és tenir ganes!!! Estella.
    Jo amb prou faenes es cosir, però el repunt recte se'm dóna de meravella.
    Vaig proposar fer una disfressa de drac perquè quedara per molts anys en l'escola bressol.
    Els materials me'ls va subvencionar l'AMPA.
    La tela verda per a fer el drac és un cobertor del Leroy Merlin.
    Vam fer també el cavall (com els de joguet). I amb una tela de cortines (lletgíssima jajajaja) els faldons medievals del cavall.
    Vam comprar les disfresses de cavaller, princesa i rei (en la temporada del carnestoltes).
    Les mestres van ser les protagonistes del conte.
    El resultat t'ho envie en vídeo.

    Besots de dragona.

    Actualització 20/4/11: Des de l'Escola Bressol Arraona ens comenten que, a causa de no tindre les autoritzacions pertinents dels alumnes que apareixen en aquest vídeo, no es pot publicar encara que l'autora siga Mercedes. Per tant, s'ha procedit a la seua eliminació. Us demane disculpes. Gràcies.

    Nou anunci a XTECBlocs

    Aquest bloc torna a aparèixer per segona vegada a la secció de notícies de XTECBlocs! Quina sorpresa!
    I tot gràcies a les vostres propostes per Sant Jordi!

    Mona de P3

    Aquesta és la típica mona que solem fer amb els alumnes de 3 anys a Catalunya (gràcies a les mestres de P3 de l'escola on treballe per deixar-me fer les fotos!).
    Ingredients i materials:
    • Donut
    • Ou dur
    • Boletes de colors comestibles
    • Pintura
    • Plomes
    • Platet de cartró o plàstic
    • Blonda
    Elaboració:
    1. Pintar l'ou dur amb els dits, fent puntets.
    2. Passar el donut per les boletes de colors per a que es queden enganxades.
    3. Col·locar el donut damunt del platet amb la blonda.
    4. Col·locar l'ou, una vegada sec, i les plomes damunt del donut.
    5. Per emportar-lo a casa es pot embolicar tot amb un paper de seda o cel·lofana.
    També hi ha altres variants com per exemple utilitzar un ou de xocolata enlloc del dur i/o lacasitos enlloc de les boletes de colors.

    Espere que aprofiteu molt aquestes vacances menjant les vostres mones!

    18 d’abril 2011

    La PDI en infantil

    Ja sabeu que últimament estava fent un curset sobre les PDI. Bé, la notícia és que per fi l'he acabat! Ha sigut molt gratificant conèixer més profundament aquesta eina i les possibilitats que ofereix (pròximament penjaré el projecte que he elaborat).

    La qüestió és que al acabar-lo em costava bastant imaginar com i quines activitats utilitzar per als alumnes d'infantil perquè el curs estava més pensat per a primària... Però gràcies a un article que ha escrit una companya blocaire en la revista "Docente XXI" he pogut fer-me una idea de tot allò que necessitem saber per al nivell educatiu que m'interessa.

    Si és el vostre cas o simplement voleu conèixer quines utilitats té la PDI en infantil, només heu de llegir aquest article tan genial i instructiu!

    Cliqueu a la imatge per accedir a la revista. El trobareu a la pàgina 34.

    16 d’abril 2011

    Tapa amb gira-sol

    Montse Lobo m'envia la tapa que han fet els seus alumnes per al 2n trimestre.

    Hola Estrella!!!

    Sóc la Montse Lobo i treballo a l'Escola Mare de Déu de la Roca. Ja s’ha acabat el trimestre i han començat les vacances!!! Ara que estic més tranquil·la volia compartir amb tu i totes les seguidores del teu bloc, la tapa que hem fet per aquest segon trimestre amb nens i nenes de P-3, està dedicada a la Primavera.

    El que necessitem és:
    • Plastilina verda, per la tija
    • Plastilina taronja
    • Pipes sense sal
    • Pintura groga per fer els pètals del gira-sol
    • Pintura verda per fer l’herba
    • Pintura vermella per fer les roselles

      Espero que tinguis unes bones vacances, segur que merescudes!!!

      Premi a l'Acció Magistral 2011

      Us informe que s'ha obert la convocatòria del Premi a l'Acció Magistral 2011.

      La FAD (Fundació d'Ajuda contra la Drogadicció), la Comisió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO (Organizació de les Nacions Unidas per a la Educació, la Ciència i la Cultura) i el BBVA convocan el

      PREMI A L'ACCIÓ MAGISTRAL 2011

      El guardó està dirigit a docents d'Educació Infantil, Primària i Educació Secundària Obligatòria que hagen desenvolupat o estiguen desenvolupant en el curs escolar 2010/2011 projectes educatius de promoció de valors socials entre l'alumnat. La dotació econòmica del Premi és de nou mil euros per al/la docent o docents autors dels projectes guanyadors en les categories A (ed. Infantil, Primària) i B (Ed. Secundària Obligatòria) i nou mil euros per als centres educatius en els quals es desenvolupen les experiències. El termini de presentació de candidatures conclou el 20 de maig de 2011. La fallada del Jurat es produirà a finals de setembre, coincidint amb els actes commemoratius de l'Homenatge al Mestre.

      15 d’abril 2011

      Roser de Sant Jordi

      Cyra Garrido ens envia una idea molt original!!

      Hola Estrella!! sóc la Cyra de l'escola Antoni Gaudí, abans de tot voldria felicitar-te pel nou disseny de bloc, crec que ara encara està més bonic i molt atractiu. Felicitats per la feina ben feta!!

      Després de veure totes les idees que ha fet la gent per Sant Jordi i que m'han agradat molt, voldria posar el meu granet de sorra i compartir amb tots vosaltres una manualitat molt bonica que hem fet amb els més petits de l'escola: és un roser ple de roses ben vermelles! Ho hem fet entretots i cada nen i nena ha fet la seva rosa amb paper de cel·lofana i el tronc del roser ho hem fet amb cartró i forrat amb papers de seda marró. Com veieu el resultat ha estat espectacular!

      Us desitjo unes bones vacances de setmana santa
      Una forta abraçada

       Com diu la mateixa Cyra, ES-PEC-TA-CU-LAR!!!

      "Els ocells han arribat"

      Sónia Martínez de l'escola Pi d'En Xandri (Sant Cugat del Vallés) vol compartir aquest treball plàstic sobre la cançó "Els ocells han arribat".
      Hola Estrella!!

      Ara t'envio la feineta que vam fer de la cançó de la Primavera "ELs ocells han arribat"...
      Els vam donar un guarro din-A4 i amb una cera negra van dibuixar floretes, ocellets, marietes... tot allò que els inspirés la cançó de la Primavera i un cop ho van tenir dibuixat, els hi vam fer pintar amb aquarel·les les floretes de colors vius, les tijes verdes i el cel blau clar. Després les mestres hi vam enganxar un tros del text de la cançó i la feineta va quedar molt bonica, no et sembla??

      Una abraçada i mil gràcies per la teva tasca!!! 

      Si voleu escoltar la cançó, cliqueu al play:


      Per llegir la lletra i escoltar una altra versió, cliqueu a la següent imatge:

      14 d’abril 2011

      Tapa homenatge a Sant Jordi

      Sònia Martínez de l'Escola Pi d'En Xandri (Sant Cugat del Vallès) ens mostra aquesta tapa tan fantàstica!

      Bona tarda Estrella!!

      Després de l'estrés d'aquesta setmana per acabar àlbums, tapes... ja estic més tranquil·la i aprofito per compartir amb totes i tots vosaltres la tapa de l'àlbum que hem fet aquest curs. L'hem dedicat a St. Jordi.

      Vam demanar les tapes de color verd billar un centímetre més grans que el din-A4 i damunt hi vam enganxar un full guarro blanc din-A4. En aquest full blanc, amb cola líquida una mica aigualida, hi vam enganxar trossos de paper de diari que prèviament els alumnes havien tallat. Els hi vam fer retallar una mica grans i vam intentar que els enganxèssin de manera que es veiessin lletres més que fotos, ja que el que intentàvem era que ens recordés al llibre que es regala en la diada de Sant Jordi. En una altra sessió, cadascú en mig guarro, va dibuixar la seva rosa, la que en St. Jordi va regalar a la princesa, els vam dir que la podien fer com un cargolet, i cadascú en va fer la seva versió, jejeje, la tija i les fulles i/o punxes amb cera tova negra i després les van pintar amb aquarel·les. És una tapa mooolt senzilla però molt vistosa!!

      Apa doncs, bones vacances de Pasqua a tothom!!! 
      És xulíssimaaaaaa!!!

      Projecte "Tipus de textos"

      Brichi Monferrer és una persona que admire molt. Fa temps que seguisc els seus àlbums picasa i sempre els tinc en compte. I ara tinc l'orgull de presentar-la com una col·laboradora més d'Idees Magistrals!

      M'ha enviat un projecte molt interessant i complet que jo ja li havia tirat l'ullet, jeje.

      Estrella moltes gràcies per deixar-me participar en el teu blog. (L'honor és meu!)
      M'agradaria compartir l'últim projecte que estic fent amb els meus peques de 5 anys.
      Per a reforçar la lecto-escriptura vaig pensar en fer un treball al voltant de les tipologies textuals i la veritat és que estan prou motivats i els resultats són fantàstics.
      Espere que t'agrade
      Una abraçada
      Per visualitzar-lo, heu de clicar a la imatge. Us portarà al seu àlbumweb per poder descarregar-lo.

      Escuts per a les portes de l'aula

      Més propostes de Mercedes Piqueras! Escuts de cavallers per a penjar-los a les portes de les aules.

      Com l'any passat, a l'escola bressol del seu fill, van treballar el tema del mar, les mares i pares van crear per a cada classe el seu propi escut.

      Materials: cartó, paper de plata (qualsevol paper que tinga una lluentor especial), paper adhesiu, cinta transparent per enganxar el paper de plata al cartó, cola en barra i traure's alguns models d'escuts d'internet.

      En el seu cas, en una de les parts de l'escut van afegir el logo del centre que és aquell castell groc. En un altre tros van afegir l'animal de cada classe.

      Aquest és el resultat (cliqueu la imatge per voreu més gran):
      No té molt més misteri. El que si té són unes quantes hores de treball de moltes mares/pares que voluntàriament col·laboren en els seus tallers per a decorar el centre. I per a tots ells una gran besada de part de Mercedes!

      12 d’abril 2011

      Murals per Sant Jordi

      La nostra col·laboradora Mercedes Piqueras s'ha emocionat! I ens ha enviat un munt de coses sobre Sant Jordi que poc a poc aniré penjant.

      De moment us ensenye uns murals molt xulos que va fer ella mateixa a l'escola del seu fill.

      El primer és un cavaller Sant Jordi fet al 2009.

      Materials:
      • Paper d'embalar, paper daurat (era d'unes pastilles de xocolata)
      • Paper de cel·lofana amb trèbols (s'utilitza per embolicar rams de flors)
      • Paper de bombons roig
      • Algun embolcall de caramel de colors brillants
      • Paper de plata
      • Colors
      • Retolador roig
      • Cola en barra
      • Tisores
      • ...i paciència (jejeje)

      Elaboració:
      1. El Sant Jordi està extret d'un paper de regal que va vore Mercedes un dia en el Schlecker i se'l va comprar.
      2. Dibuixem el motiu en un paper d'embalar blanc.
      3. Els papers arrugats de la xocolata s'estiren amb paciència i una moneda i queden de meravella. Si portes presses trenques el paper.
      4. El paper de plata es doblega en plecs com un ventall i tallem unes poques vegades una espècie de "llengua de gat" simulant les peces metàl·liques de les quals es compon una armadura de cavaller.
      5. Donar-li al cavall la tonalitat ataronjada o amarronada amb llapis de color.
      6. Anar enganxant una a una les làmines de color plata fins a formar l'armadura.
      7. El casc i l'espasa, així com els serrells de la muntura que adornen al cavall, són petites retallades quadrades enganxats uns damunt dels altres.
      8. Es pinta amb retolador roig la creu del vestit.
      9. L'empunyadura de l'espasa és el paper de bombons.
      10. Finalment, estirem el paper de cel·lofana amb trèbols sobre el dibuix i repassem amb un retolador negre la figura del cavall. Quan el tenim calcat, ho retallem molt acuradament (perquè no es trenque) i posem cola en barra per totes les vores al paper pintat. Seguidament enganxem damunt la cel·lofana.
      El xiquet de la foto és el seu fill Juan Sebastian.

      D'altra banda, cada any Mercedes pinta un drac nou per l'escola. El drac que ens presenta està tret d'una revista de les 3 bessones de l'any passat. Els materials utilitzats són paper d'embalar i pintures acríliques.

      11 d’abril 2011

      Transformant una agulla d'estendre en una rosa

      Raquel Fernández ens proposa la següent manualitat per a Sant Jordi:

      A P3 vam fer la rosa de Sant Jordi per regalar a les mares però en forma d'agulla de pit. Vam fer un xurro de plastilina vermella, la vam aixafar una mica i vam enroscar aquest xurro pla com si fessim un cargol. Vam pintar una agulla d'estendre roba de fusta de color verd i hi vam enganxar damunt la rosa vernissada amb purpurina. Aquí podeu veure com van quedar tot i que la foto no és gaire bona!
      És una proposta facileta per als més petits, veritat?


      Actualització 15/4/11: Esther Vallvé ens informa a través del facebook que en la seua escola han aprofitat aquesta manualitat. Aquest ha sigut el seu resultat:

      10 d’abril 2011

      Resultats de la valoració del nou disseny

      Ja sabeu que fa poc Idees Magistrals va aconseguir tindre 2.000 membres al facebook i més de 200.000 visites. I per celebrar-ho es va modificar la plantilla del bloc. Amb aquest motiu es va convidar als visitants a votar en una senzilla enquesta per valorar el nou look. I bé, aquest és el resultat:
      Hi ha hagut opinions de tots els colors, però, en general, el canvi ha sigut bon rebut. M'alegre molt!

      Moltes gràcies a totes les persones que han participat, així com també els que han deixat un comentari o mail explicant les seues sensacions front a la nova vista.

      Seguirem treballant per millorar!

      06 d’abril 2011

      Cançó: La primavera ja és aquí

      Carme Riera es presenta amb aquest vídeo sobre la cançó "La primavera ja és aquí":

      Hola, em va agradar molt una cançó que vaig trobar sobre la primavera al bloc de la Diana i m'he atrevit a fer el meu primer muntatge. Te'n faig arribar l'enllaç per si et sembla bé compartir-lo.
      Està fet amb la cançó de "La primavera ja és aquí".


      Gràcies per tot!!
      Carme

      Ací us el deixe embedat:


      També podeu descarregar la lletra i la música:

      L'arbre del nostre nom

      Aquesta és una idea genial de MªÀngels Trimiño:

      Hola Estrella!

      M'agradaria compartir una activitat plàstica, amb motiu de l'any internacional de l'arbre, que té molta relació amb el tema.
      És una activitat que en primer lloc pot semblar plàstica, de manualitat, i sí, així ho és, però també és una manera de treballar el propi nom, i sobre tot la part més analítica, les lletres que el composen. També és una activitat que dóna peu a treballar la noció de quantitat, i amb una cosa tant propera als nens com és el nom propi, la quantitat de lletres que té el nostre nom i el dels companys. Treballem també una part emocional com és la representació del propi nom en un arbre, representatiu de la natura i la vida.

      L'activitat es realitza amb els següents materials:
      •  fang de color blanc, 
      • filferros de colors, 
      • fulls de plàstic transparents, 
      • i retoladors permanets.
      L'activitat consisteix en fer un suport de fang, que en aquest cas, representarà el troc de l'arbre.
      Seguidament s'agafen tants trocets de filferros de colors com la quantitat de lletres que té el propi nom.
      A aquests filferros se'ls dóna forma, lliurement, i es claven al fang encara tou. Aquests representen les branques de l'arbre.
      Per últim les fulles les representem amb petites formes fetes amb fulls de plàstic transparent, on escriurem les lletres del nostre nom, una a cada fulla.
      Aquestes últimes les enganxem a la punta del filferro de colors. No cal que les lletres estiguin ordenades, així serà també un joc, on a simple vista podem endevinar a qui pertany l'arbre.
      D'aquesta manera ens quedarà un arbre, que he anomenat: "L'Arbre del Nostre Nom".
      Espero que us agradi.

      MªÀngels
      M'encanta perquè es treballen un munt de coses. Una gran aportació!