26 de desembre 2009

Tapa del 1r trimestre


Material utilitzat:
  • Full de cartolina negra.
  • Paper celofan de 3 colors diferents.
  • Paper daurat.
  • Pintura blanca.
  • Felpes i punxons.
  • Retolador platejat.

Elaboració:
  1. Dibuixar les diferents estrelles en la cartolina i punxar-les.
  2. Retallar i enganxar els diferents papers per darrere de la cartolina.
  3. Amb la pintura fer ditades blanques fent vore que neva.
  4. Una vegada eixugat, escriure el nom amb el retolador.
  5. Enganxar un full blanc per darrere. Així és veuran bé els colors de les estrelles.
És una tapa bastant senzilla i fàcil de fer, no?

24 de desembre 2009

BON NADAL!

Amb aquesta senzilla entrada vull desitjar que passeu molt bona nit de nadal a tots els lectors/es d'aquest bloc. En un dia com avui, és per a mi una alegria saber que m'haveu regalat 50.000 visites! Moltíssimes gràcies a tots!

22 de desembre 2009

Estrelles i campanes per l'arbre de nadal

Aquests últims dies d'escola, hem estat molt ocupats. Una de les coses que hem fet amb els xiquets/es de 4 anys és aquesta manualitat de plastilina, ideal per penjar a l'arbre de nadal. És molt senzilla i la poden fer pràcticament tota els alumnes.

Material:
  • Plastilina de diferents colors (quan més foscos millor quedarà després).
  • Motlles de plàstic en forma d'estrella i campana.
  • Purpurina platejada.
  • Vernís.
  • Pinzell.
  • Fil platejat.

Elaboració
:
  1. Fer una bola de plastilina ben llisa. Aplanar-la amb la mà i els dits.
  2. Col·locar el motlle damunt i fer pressió. Retirar la plastilina sobrant i traure la figura del motlle.
  3. Fer un foradet amb un escuradents a la part superior de la figura. Passar el fil i fer-li un nuc (tot açò serà la faena del mestre).
  4. Verníssar amb el pinzell la figura i, encara humida, posar la purpurina. Tornem a passar el pinzell.
  5. Deixar eixugar.
I JA TENIM LA NOSTRA MANUALITAT!

20 de desembre 2009

Tapa amb papallona

Sé que m'ha costat molt (he tingut molta faena de final de trimestre), però per fi arriba la tapa del projecte de les papallones.

Material per fer la base: una capsa tamany Din-A4, cartolina, pintura de 5 colors diferents, 10 boletes de cristal, pots de plàstic, 5 forquilles o culleres, tovalloletes (pel que puguera passar...)

Primer hem de col·locar un full de cartolina en la capsa. Cobrim bé de pintura les diferents boletes (2 per color) i les tirem damunt de la cartolina.
Comencem a moure la capsa en diferents direccions.

Quan per fi ens agrada la composició, deixem de moure la capsa, llevem la cartolina i la deixem eixugar.
Material per fer la papallona: Plantilla en forma de papallona, cartolina negra, pintura taronja, esponja, pot de plàstic, purpurina amb pegament, tisores i pegament.

La faena del mestre és preparar la plantilla: la podeu fer amb diverses cartolines juntes o dibuixar-la en un cartró (el meu error va ser fer-la en una cartolina i de tant que la gastavem es va començar a trencar i era més difícil aguantar-la per que no es movera). També podeu dibuixar-la amb menys detalls per a que aguante més i retallar-la amb cutex.


Col·loquem la plantilla en la cartolina negra (podem ajudar-se de bluetack per aguantar-la) i amb l'esponja a mode de tampó omplir de pintura tota la papallona. Retirem la plantilla i ho deixem eixugar.

Col·loquem la purpurina allà on més ens agrade i deixem una altra volta que s'eixugue.

Retallem la papallona, la dobleguem un poc per les ales i l'enganxem a la base només pel cos (també podríem intentar que la punxaren els xiquets/es si tenim temps).
I JA TENIM LA NOSTRA TAPA!

19 de desembre 2009

Posa't una felicitació!

A la bústia d'idees també he rebut aquesta felicitació de nadal. M'ha fet molta il·lusió! El Pep-Puc encara pensa en mi, jejeje.

Una felicitació des d'Argentina!

Sandra del bloc "Mi Sala Amarilla", m'envia aquesta felicitació de nadal bloguera. Amb ella vol saludar a tots els blocs amics i visitants que han passat pel seu espai. Així que jo la reb amb molt de gust i aprofite per felicitar aquestes festes a tots els que d'alguna manera em seguiu: visitant-me, fent comentaris, enviant mails, obsequiant-me amb premis, fent-vos seguidors, i ara també fans a través del facebook... Sense vosaltres aquest bloc no seria el que és! GRÀCIES!!

12 de desembre 2009

Loteria de nadal

La veritat és que m'he sorprés al llegir el comentari de Jessica dient que al seu bloc tenia una participació de loteria per nadal. Es veu que hi ha una administració a Saragossa que ha regalat un dècim per repartir-lo per diferents blocs. Com no, jo he acceptat aquesta invitació tan original amb molt de gust (encara que amb un poc d'escepticisme...). Qui sap? Igual hi ha sort i guanyem uns eurets! Sempre vindran bé en aquests temps...

Des d'ací convide a participar als següents blocs:
  1. Trencaclosques
  2. Poesia infantil i juvenil
  3. El rincón educativo
  4. DianaEducació: vivències i recursos
  5. Fem manuals
Només heu de passar pel bloc "Alas de plomo" i complir les condicions per participar (és molt fàcil i gratis!).

Com diu l'anunci: QUE LA SORT ENS ACOMPANYE!

Dites del mes en lligada

Ja tenim ací les dites en lletra lligada per a P5 de la mà de Carmen Ferrer. Moltes gràcies de nou, guapa!


08 de desembre 2009

07 de desembre 2009

Dita del mes de desembre

Ací està la dita del mes que més viuen els alumnes d'infantil! Ja sabeu que podeu imprimir-la, penjar-la o muntar una fitxa amb ella.

29 de novembre 2009

Projecte "Les papallones"


Aquest projecte és ideal per treballar-lo a la primavera, però a la meua classe hem preferit fer-lo ara perquè el nostre nom és el de les papallones. En aquesta entrada podreu descarregar els originals i vore com han quedat les fitxes realitzades pels xiquets/es.

Queda pendent la tapa, que de moment me la reserve per a la setmana que ve (encara no la tinc muntada, jeje).

ELS ORIGINALS



Papallones per a la fitxa de classificar els tipus
Seqüència per a la fitxa de la metamorfosi


MAPA CONCEPTUAL

A l'aula

Al dossier



LES FITXES QUE HAN FET ELS ALUMNES




Actualització 26/9/11: Per descarregar el material més fàcilment utilitzeu aquest box (cliqueu als diferents documents i s'obrirà una finestra per guardar-los al vostre ordinador):


Actualització 31/5/2015: Com veig que continueu tenint molts problemes per descarregar el projecte, l'he col·locat al meu dropbox per facilitar el camí. Clicant al següent enllaç s'obrirà una finestra nova on trobareu el botó de descarrega a la part superior dreta:

14 de novembre 2009

PUC: Posa't un Conte

De totes les idees que fins ara ens han enviat al mail, crec que aquesta és la més completa! De la mà de Pep Ferrero us presente una nova forma de treballar els contes "PUC: Posa't un Conte".

Obrim "La màgia del bosc"! from Puc-Pac on Vimeo.


Llegint les paraules de Pep, podeu fer-se una idea del que és el material:

En total hi ha 5 PACS, els anomenem, PUC PACs en la terminologia PUC. Cadascun d'ell està adreçat a treballar uns valors específics en profunditat, però des d'una perspectiva globalitzadora, ja que a l'educació infantil totes les àrees estan interrelacionades i per exemple, mentre parlem dels colors... també podem estar parlant d'estats d'ànim, o dels objectes i animals relacionats amb aquests colors.

Els 5 PUC PACs formen una espècie d'univers o ecosistema complementari. En aquest link s'explica més o menys bé:

http://www.puc-pac.com/ecosistema-imaginari/

I llavors, el conte de cada PUC PAC és com un eix vertebrador que ajuda a donar sentit a una història, on hi ha uns personatges protagonistes que es veuen sotmesos a situacions emocionals concretes:

- Per exemple, en el cas del "Pacte del foc": arriba un dia que, a causa de l'enveja que té un cuiner del gran foc que té el ferrer, el foc es desmadra i acaba per causar un incendi enorme. Finalment, tots els personatges arriben a un acord amb el foc. Es necessiten els uns als altres, però amb unes normes de convivència. I per això arriben al "Pacte del foc".

Vaja, que hi ha situacions estrambòtiques, personatges ambivalents (el cas del foc que pot ser bó o roín segons el cas), personatges que canvien d'identitat... i tot per provocar una reflexió en els xiquets.

Les disfresses el que permeten és, a partir del joc simbòlic, fer que els xiquets visquen les emocions positives o negatives dels personatges però amb una miqueta de distància i així aprendre a gestionar les pròpies emocions: és a dir, entendre que totes les persones tenen sentiments compartits i que cal conèixer-los per saber com controlar-los o deixar-los anar segons el cas.

Després, cada PUC PAC té 10 làmines: 6 làmines que permeten explicar el conte (i treballar-lo làmina a làmina, observant els personatges, les seues accions i sentiments) i 4 làmines que posen en dubte els arquetips: i que ajuden a crear nous camins de treball amb els xiquets de l'aula.

També s'inclou una guia pedagògica, on hi ha propostes d'activitats per estimular la imaginació dels professors a l'hora de posar en pràctica el PUC: no és una guia exhaustivísima, sinò un punt de partida que dóna idees per treure-li suc al material.

I també, un CD amb música: hi ha un tema original per a cada PUC amb lletra i música, relacionat amb els valors del PAC en qüestió, i després la música deconstruïda perquè siga més fàcil explicar als xiquets com es fa la música...


Si encara no sabeu molt bé com aplicar tot açò a la pràctica, als següents vídeos (que m'he permés el luxe d'agarrar de la web del PUC) podeu vore el resum de dues sessions:

Sessió PUC amb nenes i nens de P3 i P4 from Puc-Pac on Vimeo.


Sessió PUC amb nenes i nens de P5 from Puc-Pac on Vimeo.


La veritat és que a mi, com a professional, m'encantaria tindre aquest material a la meua aula. I a vosaltres? Què us sembla?

08 de novembre 2009

Treballem "La Castanyada" 2

Amb prou de retard, per fi podeu vore acabat el dossier que van realitzar els meus alumnes de P4 durant les dues setmanes prèvies a la Castanyada. Falta penjar els originals que hi ha al final de l'àlbum; com els va preparar la meua paral·lela, de moment no els tinc. Se'ls demanaré i també els penjaré quan puga.


Dossier "La Castanyada" (P4) - Exemple

04 de novembre 2009

Dita del mes de novembre 2

La Carmen ens passa dues dites del mes per a P5. Aquesta companya és molt treballadora! Moltes gràcies per les dites!

02 de novembre 2009

Dita del mes de novembre

Ja podeu descarregar la dita del novembre, preparada per imprimir, penjar o muntar una fitxa.


NOTA: Carmen Ferrer ja m'ha comentat que ens la passarà a lletra lligada per a utilitzar-la a P5.

31 d’octubre 2009

Açò és Halloween!

Amb aquest vídeo us vull desitjar que passeu un fantàstic Halloween! És el primer tema de "Malson abans de Nadal" de Tim Burton (pel·lícula que m'encanta, per cert). No l'he trobada en català, però espere que us agrade.

28 d’octubre 2009

Joan Miró

L'estel matinal (sèrie Constel·lacions) JOAN MIRÓ

Arrel d'un comentari de la Miri4, he descobert el seu bloc. I m'ha fet gràcia vore que tenia una Cançó a Joan Miró perquè estem treballant l'obra de l'estel matinal a plàstica amb els xiquets/es de 4 anys. A partir d'ací, se m'ha ocorregut fer un treball de recerca per vore que hi ha penjat a webs d'altres escoles sobre Miró. I he trobat treballs d'alumnes força interessants:

Projecte "Mirem Miró" del CEIP Splai de Barcelona
Creacions de xiquets/es de P4


Una tècnica molt especial i Miró del CEIP L'Àlber d'Albesa (La Noguera)
Creacions de xiquets/es de P3


Tamé he trobat un vídeo al youtube. Segons la seua descripció, ens expliquen que:

Es va passar als alumnes de P3 i es va proposar que escoltaren bé la música i miraren bé les imatges per endivinar quins elements preferits tenia Miró en les seues obres. Posteriorment es va fer una assemblea per expressar distintes opinions i arribar a conclusions (elements, colors...)
.

Per a finalitzar la sessió, van proporcionar ceres toves als xiques/es dels colors que més utilitzava Miró i van deixar als menuts expressar. Van eixir productes curiosos.

Objectius didactics que van proposar amb aquest treball:
  1. Observar amb interès obres de l'artista tant pintures com escultures.
  2. Opinar sobre les obres expressant pensaments i sentiments que els provoca.
  3. Enumerar alguns dels elements principals que Miró dibuixava en els seus quadres que l'han fet famós.
  4. Citar alguns colors que utilitzava Miró a la seua obra.
  5. Evocar plàsticament elements observats en els quadres de Miró.
  6. Dibuixar la forma rodona i d'estrella.
  7. Respectar els dibuixos dels companys.
  8. Aceptar les crítiques dels companys.
  9. Cumplir amb els hàbits d'ordre i neteja treballats a l'aula.
Queda feta la proposta, per si us agrada i la voleu portar a terme.



I clar, us falta la cançó de la Miri4, no?


També podeu vore la lletra a "Cançó a Joan Miró".

26 d’octubre 2009

Aranyes de galeta

A més de la Castanyada, moltes escoles també celebren el Halloween. He trobat un vídeo on explica (en castellà) com fer unes divertides aranyes amb els xiquets/es. Poden ser ideals com a aperitiu el dia de la festa.

25 d’octubre 2009

Treballant el conte de "La Castanyera"

L'any passat ja vaig escriure una entrada amb el text del conte i les làmines en color per mostrar-lo als infants. Avui adjunte les imatges però en blanc i negre per si voleu utilitzar-les per muntar fitxes o simplement per a que les pinte el vostre alumnat.



A més, també existeix aquest vídeo al youtube, perfecte per a passar-lo a la vostra aula amb un projector.



I com no, no podia faltar la famosa cançó de "La Castanyera" de Dàmaris Gelabert.



24 d’octubre 2009

Marrameu torra castanyes

A continuació es poden escoltar diverses versions de la cançó popular "Marrameu torra castanyes". És un recull del que he pogut trobar a internet.


En aquesta primera versió no es canta tota la lletra, només repeteix la primera estrofa. Per això, pense que pots ser adient per treballar-la amb els xiquets/es de 3 anys.



A la segona versió, ja es pot escoltar tota la lletra.



L'última versió és molt més roquera! Ideal per ballar i divertir-se, una vegada ja la coneixem.



***

LLETRA DE LA CANÇÓ


Marrameu torra castanyes
a la voreta del foc;
ja n'hi peta una als morros,
ja en tenim Marrameu mort.

Pica ben fort,
pica ben fort,
que piques fusta,
pica ben fort.

Marrameu i Marrameua,
s'embolica amb un llençol!
feia veure que era un home
i era una fulla de col.

Pica ben fort,
pica ben fort,
que piques fusta,
pica ben fort.

Marrameu ja no s'enfila
per terrats ni per balcons,
que té una gateta a casa
que li cus tots els mitjons.

Pica ben fort,
pica ben fort,
que piques fusta,
pica ben fort.

***

Per finalitzar aquesta entrada, deixe una fitxa sobre aquesta cançó (per a P5 haurem de passar-la a lletra lligada). Els xiquets/es poden pintar el gat, dibuixar més castanyes, buscar i encerclar la paraula castanyes...

De Cançoner

23 d’octubre 2009

Bolets i castanyes

Com ja he comentat al facebook, resulta que estic de baixa durant dues setmanes. Per això, de moment no podré completar el dossier sobre la castanyada. Però encara que siga després de tots sants, el compartiré per a que el pugueu utilitzar a l'any que ve.

El que sí us puc ensenyar és com hem decorat les finestres amb els elements de tardor que vaig penjar la setmana passada.


Accedeix a les plantilles: BOLETS i CASTANYES.

18 d’octubre 2009

Treballem "La Castanyada"

A final de mes, moltes escoles celebrem la Castanyada. Aprofitant aquesta festa, a les classes de P4 hem preparat aquest dossier per treballar-la durant les dues setmanes prèvies. El pròxim divendres o dissabte intentaré penjar també un exemple d'algun alumne quan estiga acabat.



Les imatges que deixe a continuació, són les que utilitzarem per decorar les finestres de l'aula. Els alumnes les pintaran amb ceres toves, les vernissaran i les punxaran. Si puc faré alguna foto del resultat per a que ho pugueu vore.


Actualització 14/11/09: Ja es poden descarregar tots els originals del dossier.

17 d’octubre 2009

Dita del mes d'octubre 2

Igual que el mes passat, Carmen Ferrer ens envia la dita de l'octubre en lletra lligada per poder utilitzar-la amb xiquets/es de 5 anys.

Gràcies de nou pel teu detall, Carmen.

16 d’octubre 2009

Primer any d'idees!

Aquesta entrada en realitat l'hauria d'haver escrit al principi del mes, ja que va ser quan Idees Magistrals va complir el seu primer anyet. Però bé, mai és tard solen dir, no?

La veritat és que amb els canvis i faena que he tingut últimament (i el que tindré) no em puc dedicar tant com voldria al bloc. Ara sóc tutora de xiquets/es de 4 anys d'una escola nova (ja sabeu el treball que porta això) i a més no tinc accés a internet des del lloc on visc entre setmana. Així que faig les revisions i escrits pertinents del bloc en cap de setmana.

Dir-vos que jo continue igual d'il·lusionada amb aquest projecte. I més quan veig com han augmentat les visites durant aquests primers mesos d'escola (més de 200 al dia, increïble!) i també les subscripcions i seguidors. No em puc queixar, la veritat.

Espere que, durant el pròxim any, tot continue com fins ara; que, encara que és possible que Idees Magistrals no estiga tan actiu, continueu visitant-lo comentant i aprofitant tot allò que trobeu interessant. La seua autora us dóna les gràcies per estar a l'altre costat de la xarxa.

Així que, com sempre dic: ens continuem llegint!

09 d’octubre 2009

"Tens un racó dalt del món"

Jesús Tibau ens ha escrit:


He visitat el vostre blog, on col.leccioneu gran quantitat de recursos educatius.

Us proposo que, si ho considereu adient, afegiu un enllaç al meu blog Tens un racó dalt del món http://jmtibau.blogspot.com , que la setmana passada va obtenir el Premi Blocs Catalunya a la categoria de Literatura, o més concretament a la secció que dedico als jocs literaris: http://jmtibau.blogspot.com/search/label/Jocs%20literaris
Aquests jocs se segueix per diverses escoles i estan recomanats a la web EDU365.

Salutacions


He donat un tomb pel seu bloc i crec que pot ser interessant per tots aquells que els agrada llegir. La secció més original sense cap dubte és la que comenta el mateix Jesús: els jocs literaris. Pense que són un bon potenciador per endinsar-se al món literari.

Moltes felicitats pel vostre premi! Us el mereixeu de totes totes ;)

03 d’octubre 2009

Dita de tardor

M'acabe de donar compte que estic en una temporada de fer dites a tope, jejeje. Així que no podia faltar la dita de la tardor, ideal per penjar-la a la classe.

Dita del mes d'octubre

Ací està la dita d'aquest mes, preparada per imprimir, penjar o muntar una fitxa.


NOTA: Ja sabem que per a P5 hem de canviar la lletra de pal per la lligada.

Recull de dites populars catalanes

Buscant per internet dibuixos per a la dita del mes d'octubre, mireu quina web he trobat:


Pot ser que trobeu dites interessants per a treballar un tema en concret, ja que estan classificades per: les estacions, el calendari, la parella, les persones, llocs, menjar, el temps, el sexe, els animals, la lluna, el vi, el mes d'octubre i altres.

També hi ha un apartat on podeu afegir les vostres.

02 d’octubre 2009

Guanyadors

Per fi sabem quins són els guardonats d'aquests premis:

Enhorabona a tots! Continueu treballant així de bé ;)

25 de setembre 2009

Recull de poemes de tardor

Pensant que ja ha arribat la tardor i hem de treballar-la a les escoles, he recordat que l'any passat la Sàlvia del bloc "Poesia infantil i juvenil" va elaborar un document on recullia diferents poemes sobre aquesta estació. Per si algú no el coneixia, l'adjunte per poder accedir a ell. Gràcies pel gran recull, Sàlvia.

Dita del mes de setembre 2

La Carmen Ferrer em fa arribar la dita del setembre en lletra lligada, ideal per a les classes de 5 anys.

Moltes gràcies, Carmen, per la teua aportació.

24 de setembre 2009

Un premi des d'Astúries

Mª Rosa Serdio del bloc "Clase de quinto... y sexto" amb aquest segell vol agrair als seus premiats per ajudar-la a tindre més fresca la imaginació. La traducció aproximada seria "Val la pena pegar una ullada a aquest bloc". Moltes gràcies, Rosa, per recomanar el meu!

Les normes d'aquest premi són:
  • Publicar el segell al bloc.
  • Publicar l'enllaç al bloc que t'ha donat el segell.
  • Passar-lo a 10 blocs amics.
  • Asegurar-se de que el segell es passa a altres blocs, perquè això serverix per a conèixer nous blocs.

Bé, els blocs que jo considere que valen la pena que els visiteu perquè tenen molt bones idees i pense que podem agrair-los el treball que hi ha darrere són:
  1. Trencaclosques
  2. R@cons
  3. Sóc.Mestre
  4. Ser maestra, mi primer blog
  5. Baules de color
  6. Pescant idees - Educació infantil 0-6
  7. Fem Manuals
  8. Aprendre a ser mestra...
  9. La despensa educativa
  10. DianaEducació
Enhorabona a tots/es pels vostres meravellosos blocs!


Actualització 14/3/10: Emilia Alcaraz del bloc "recursos web" també m'obsequia amb aquest premi. Moltes gràcies!

Actualització 12/5/10: Rosa del bloc "mosaico-rosa" també me'l concedeix per haver arribat a la final dels premis espiral edublocs. Gràcies!

També des del bloc "Libretas de colores" ens el donen. Gràcies de nou!

20 de setembre 2009

El mural del calendari

A la foto es pot vore una mostra de com fer un calendari per a la vostra classe de P4. Si us ha agradat podeu descarregar els números i els noms dels dies de la setmana per a montar el vostre.

19 de setembre 2009

Dita del mes de setembre

Ací teniu la dita del setembre per a imprimir. Podeu pintar-la per penjar-la a la classe i treballar-la o també muntar una fitxa per als alumnes.


NOTA: Aquesta dita és adequada per a 3 i 4 anys perquè està en lletra de pal. Per a P5 deuria estar escrita en lletra lligada.

18 de setembre 2009

Finalistes

Ja han publicat els blocs finalistes d'aquests premis. Idees Magistrals no ha pogut arribar. Continuarem treballant per a millorar ;)

Podeu consultar els finalistes al següent enllaç. Enhorabona a tots els aspirants que opten per arribar al final. Us ho mereixeu! Coneixerem els guardonats el 2 d'octubre. Us mantindré informats.

10 de setembre 2009

Més premis!

Uff, vaja dues setmanes que he passat! Disculpeu que no haja actualitzat fins ara, però és que no he pogut per falta de temps i connexió allí on he estat. Ara ja estic ací de nou i amb ganes continuar amb el curs que es presenta. I com no, no podia començar millor que amb aquests obsequis de la mà d'Ester del bloc "Trencaclosques" i Jordi i Xavi del "Racó dels Nens".


PREMI "BLOC 10"

Si la educación por sí sola no transforma la sociedad, sin ella, ni los cambios de la sociedad.

(Paulo Freire)

Com tots els premis, té les seves normes :
  • Publicar el premi, juntament amb el text.
  • Citar el bloc que ens l'ha concedit
  • Concedir-lo a altres blocs, i comunicar-ho.
Perquè es mereix un 10, vull enviar aquest premi al bloc Poesia Infantil i Juvenil.


PREMI "COMPROVAT"


Ve a dir: Aquest blog té màgia, encant, informació i respecte a l'educació infantil.

Aquesta vegada vull nomenar al bloc "El rincón educativo". Pense que compleix perfectament aquestes característiques.



Enhorabona als premiats i moltes gràcies a Ester, Jordi i Xavi per haver pensat en mi.

30 d’agost 2009

Calendari escolar - Mesos de l'any

Apunt estem de començar el nou curs escolar i necessitem calendaris. Al bloc "Trencaclosques" podem descarregar un:

CALENDARI 2009-2010


A continuació us presente algunes imatges sobre els mesos de l'any que podeu utilitzar per a crear els vostres propis calendaris.


Mesos de l'any (en castellà)



Mesos per estacions