28 de novembre 2016

Portaespelmes amb CDs reciclats

Arriba una temporada de recuperar antics mails de col·laboradors/es que en el seu dia es van quedar al tinter. Aquests pròxims dies aniré publicant diverses idees per a fer durant l'hivern o el nadal.
Avui li toca el torn als portaespelmes de Cyra Garrido que em va enviar a la meua safata allà pel 2013!! Són senzills de fer i queden molt vistosos. S'han utilitzat CDs decorats, alguns pintats previàment i altres no, on porten enganxat un ciri o espelma. Un poc de purpurina i un escurapipes nadalenc fan la resta.

Em pareixen ideals per vendre-los al Mercat Solidari que fem a l'escola tots els nadals. Veritat que són bonics?

26 de novembre 2016

"Un hivern de colors"

Què tal? Triant i preparant les cançons per al festival de nadal? Jo també. I enguany, he fet un petit descobriment! Buscant buscant, ja que volia canviar de repertori i innovar un poc amb les nadales que solem cantar a infantil, va arribar de casualitat a les meues mans (millor dit, ulls) un nou CD de música a través d'un grup de facebook. De seguida em vaig posar en contacte amb els autors per sol·licitar-los una còpia i més informació.

"Un Hivern De Colors" és un projecte musical que neix de la mà de la cantant Anna Llopart i el productor Xavi Gonzàlez Cabré. Junts han creat un CD de 14 cançons de Nadal i hivern, escrites en català, de ritmes i estils molt diferents, on també s'inclouen les versions sense veu per a poder cantar-les.

La idea original va sorgir de la necessitat d'Anna Llopart, mestra d'educació musical, de crear nous continguts per a les seves classes. El projecte va anar creixent durant el desenvolupament amb el seu company, el pianista Xavi Gonzàlez Cabré, fins a convertir-se en un projecte discogràfic.

En aquest vídeo podeu sentir un tastet d'algunes cançons:


A l'aula hem estat escoltant-lo i als xiquets/es els encanta. Té molta varietat d'estils, hi ha cançons per a totes les edats i si fugiu de la part religiosa, és ideal. Ens ha agradat tant que hem triat 2 dels temes per representar-los: "Voldria passar un Nadal com cal" per a aquest curs i "Nadal de colors" per al que ve perquè ens costava molt triar la que més ens agradava de les 2. A més, m'he pres la llibertat de fer els cartells amb la lletra per anar treballant-la (la primera a 4 anys i la segona a 5).
Si voleu més info o contactar amb ells, podeu adreçar-se a la seua pàgina de facebook o enviar-los un mail. Estaran encantats de resoldre qualsevol dubte que tingueu.

24 de novembre 2016

Calendari escolar 2016-2017: desembre

Per al mes de desembre disposem de 2 versions (amb i sense Tió), així imprimiu el calendari que millor us s'adapte.

No us dormiu que ja tenim el nadal ahí!!

3 anys: amb lletra de pal i espai per marcar i escriure
Versió valenciana
Versió catalana

4 anys: amb lletra puntejada per resseguir
Versió valenciana
Versió catalana

5 anys: amb lletra lligada i espai per escriure, dibuixar o completar els números
Versió valenciana
Versió catalana

13 de novembre 2016

Grafisme creatiu: programació de 3 anys

Àlbum "Grafisme creatiu 3anys 15-16"
Des de que vaig publicar una entrada sobre el grafisme creatiu, ara ja fa més de 3 anys, he estat experimentant amb aquest recurs a les meues classes. El curs passat ho vaig posar en pràctica més sistemàticament i avui vull compartir amb vosaltres com va quedar la programació i alguns dels resultats de les activitats proposades.

S'ha de tindre en compte que aquesta programació:
  • Va dirigida a alumnes de 3 anys i, per tant, el material més utilitzat serà el pinzell i la pintura.
  • Està pensada per fer 1 sessió setmanal de 45 min.
  • Intervé la meitat de la classe o un grup reduït (jo ho faig quan partim el grup per anar a informàtica).

A continuació, podeu veure els resultats de cada sessió. Trobareu que falten algunes (concretament la 1 i la 8), no sé per què d'eixes no vaig fer fotos, però amb la descripció que hi ha a la programació es podeu fer una idea.

Amb aquesta forma de treballar la motricitat fina s'aconsegueix que els alumnes estiguen molt més motivats, potencien la seua creativitat i també l'autonomia. Ja podem retirar els típics quadernets de grafomotricitat on segueixen punts sense massa sentit, per passar a decorar les aules amb unes genials creacions!