28 d’abril 2014

Cançó: El pingüí - Cartell per a l'aula

Aquesta és una de les cosetes pendents que tenia guardades. Anna Lucini, una de les col·laboradores més musicals del bloc, em va enviar aquest mail:

Hola Estrella, em sap greu no haver donat senyals de vida fins ara.
Durant aquestes setmanes espero poder col.laborar amb vosaltres enviant diferents cançons.
Estic molt contenta ja que he vist pel youtube nens i nenes de molt lluny cantant una de les meves cançons que només poden haver tret de la teva fantàstica pagina. Per tant, penso seguir ensenyant les meves cançons a tots aquells que les puguin fer servir.
http://cantantamblanna.blogspot.com.es/2013/11/canco-del-pingui.html
Moltes gràcies
Anna

El que he pensat és anar presentant poc a poc les diferents cançons que aquesta artista vol compartir. Al seu bloc trobareu les partitures, bases instrumentals i una mostra de l'entonació cantada per ella mateixa. El que faré per la meua part és crear les làmines amb la lletra per poder-les mostrar als alumnes i penjar-les a la classe per tindre la referència. A més, les tindrem totes recollides en un àlbum picasa per fer més fàcil l'accés.

D'aquesta manera, recuperem "El pingüí", la primera cançó que em va enviar, amb el cartell corresponent:
Més info: Cantant amb l'Anna - Cançó del pingüí
Més cartells: Àlbum picasa - Cançons d'Anna Lucini

23 d’abril 2014

Aquest Sant Jordi, roses i notícies fresques!

Il·lustració de Gustavo Pinela
Com haureu vist, últimament estava pegant-li un "espentonet" al bloc, posant-lo al dia i publicant més sovint que abans. Però ha durat poc, veritat? I és que resulta que aquests dies de paronet ha sigut per una molt bona raó!

Fa uns dies que sóc mamà per segona volta!! Aquesta menudeta s'ha avançat a la data prevista que era avui, dia de Sant Jordi i del llibre. Hauria sigut molt bonic però es veu que tenia pressa per vindre al món, jeje.

Tenia pensat fer unes quantes publicacions a propòsit de la Diada però les resumiré en una per anar avançant, ja que ara estem molt ocupats a casa ;)

Sharita ens ensenya com fer una rosa amb càpsules nespresso:

Hola, Estrella. Com s'apropa Sant Jordi t'envie la meua rosa particular. És molt fàcil de fer, com podreu apreciar (si necessiteu explicacions, cliqueu ací: http://laemeconlaama.blogspot.com.es/2014/04/rosa-de-sant-jordi-sant-jordis-rose.html). La tija es pot fer amb un neteja pipes, llana, senyera, ... I pot servir com a passador, punt de llibre, penjoll... La vaig fer l'any passat i crec que no te la vaig enviar, però no n'estic certa. He mirat el symbaloo i el teu tauler de pinterest i no l'he vista. Bona Pasqua a tothom!
I com estem parlant de roses, a continuació trobareu algunes propostes d'AMBPAPER XUS López:

Hola. Aquestes són algunes de les roses que vendrem les famílies per treure fons pel viatge fi de curs de l'escola Pràctiques2. Bona diada. He penjat totes les que he descobert al tauler sant jordi de AMBPAPER.
Per accedir als diferents tutorials podeu clicar als següents enllaços:
  1. Rosa joia: Una rosa fàcil - Youtube
  2. Rosa origami: ORIGAMI ROSA SANT JORDI 2013. tutorial - Youtube
  3. Rosa foami: TUTORIAL PARA HACER ROSAS DE GOMAEVA - Mis Manualidades Con Eva
Bé, mirant les hores que són, aquestes manualitats en tocarà deixar-les per l'any vinent. Tot i això, espere que hageu tingut un molt bon dia i us hagen fet algun detallet en forma de rosa o llibre.

Per un Sant Jordi original us deixe aquesta genial il·lustració de Joan Turu! M'encanta!!!

Si us agradat tant com a mi i voleu distreure-vos una estoneta, també disposem de la versió per pintar.

14 d’abril 2014

Roses de Sant Jordi

Cyra Garrido comparteix amb nosaltres les roses que han fet els seus alumnes de la USEE on treballa. No deixa mai de sorprendrem el que es pot fer amb els cartrons del paper higiènic!

Hola Estrella!! Espero que estiguis molt bé i gaudint de les vacances de Setmana Santa que tant ens mereixem. T'envio una idea de rosa reciclada molt bonica i fàcil de fer, ho hem fet amb els tubs de paper higiènic i el resultat ha sigut espectacular i molt vistós. Nosaltres hem fet imans, agulles i pinces decoratives molt originals. Esperem que t'agradi la nostra idea!!

Una abraçada!!

Actualització 15/4/14: A causa de l'èxit que han tingut aquestes roses, Cyra s'ha vist "obligada" a explicar-nos com podem fer-les. Aquest és el comentari que ha deixat en aquesta mateixa entrada:

Hola a tothom!! Gràcies per les vostres felicitacions. És una activitat molt fàcil de realitzar només cal fer un cercle en un tub de paper higiènic i dibuixar a dins una espiral que després retallarem. És molt important mullar una mica el cartró per donar flexibilitat ja que després haurem d'embolicar la rosa i que vagi agafant la forma. Després és deixar assecar i podrem pintar amb tempera o amb pintura acrílica vermella. Vinga ara us tocar fer-ho!!
Qualsevol dubte estic a la vostra disposició.
Salutacions
Cyra

12 d’abril 2014

Il·lustrant la llegenda de Sant Jordi

Mireu quines il·lustracions tan originals! Estan fetes pels alumnes de Sònia Martínez i el que més m'ha agradat són els petits detalls amb teles i papers.
Hola Estrella!!!

T'envio les nostres llegendes de Sant Jordi. Aquest any vam decidir que cada nen/a es faria la seva pròpia llegenda de Sant Jordi. Els vam donar un retolador permanent negre i en un guarro mida Din-A4 cadascú hi va dibuixar els personatges de la llegenda, el castell, la cova... i després els vam pintar amb aquarel·les. Un cop secs, i en una altra sessió, els vam donar diferents tipus de roba, papers de diferents colors, textures... i amb grups reduïts els van anar enganxant amb cola blanca on ells volien...
Van quedar unes llegendes molt però que molt boniques!!

Què et sembla???

Petonets!!!

Han quedat genials, no creieu? Al següent àlbum picasa podeu vore totes les il·lustracions d'una en una:

10 d’abril 2014

Sant Jordi: decorat per fer un teatre

Comencem amb el Sant Jordi! Aquesta vegada he recuperat un decorat de Mercedes Piqueras per fer representacions. Com està fet en tela ens durarà molt de temps i podrem reutilitzar-lo sempre que vulguem.
Hola Estrella,

T'escric en aquesta ocasió per a fer-te arribar una altra de les meues "idees".

L'any passat vam fer un teatre amb un cartó gegant de bicicleta. He estat pensant enguany... No anem a fer un decorat nou cada any!!!!! XD Així que, un dia pegant una volta per un mercat vaig veure un parell de estors en color cru desmuntats. Cadascun em va costar 3€. Quin bon suport per a pintar, eh?

Doncs, heus ací la llista de materials:
  • una cortina estor
  • ceres per a pintar en tèxtil (com la pintura de samarretes)
  • retoladors permanents per a tèxtil
  • dos trossos de corda
  • paper encerat (per a planxar per damunt del dibuix)
  • planxa (sense vapor)
I mans a l'obra: un castell, un hort, unes muntanyes, la lluna, el sol i unes cases de vilatans. No cal que siguen dibuixos complicats com podeu veure. Jo he utilitzat la meua taula del menjador com a bastidor perquè estès té uns 2 metres. De fet no em cabia tot en una foto i per açò t'envie les parts per separat.
Finalment, calfem la planxa al màxim sense vapor i col·loquem el paper encerat (si us serveix d'alguna cosa el que vaig fer jo és guardar d'aquells que porten les camises dels homes que van en caixa). Planxem tot i ja està. Lliguem els dos trossets de corda pels extrems i ja podem penjar-ho de costat a costat de la nostra classe per a la representació.

I ja m'acomiade com tots els artistes del teatre desitjant-vos a tots "molta merda". Segur que els xiquets us donen un fort aplaudiment.

Feliç Sant Jordi!

07 d’abril 2014

Un nou passador molt primaveral: BIRDIE

Continuem recuperant propostes del curs passat. Aquesta vegada és Sharita qui em va enviar aquest pardalet tan "cuco".

Hola a t@ts! Com va la primavera? Ací a la Plana Alta sembla que no vol fer-se veure. Fa un temps ben estrany... Per contrarestar la climatologia, ací us porte un pardalet molt primaveral, ben fàcil de fer i ben barat. A veure si, de veritat, és preludi del bon temps. Crec que es comprén bé la manera de fer-lo, però si voleu més explicacions, les trobareu al meu bloc. Bona setmana a tothom!

04 d’abril 2014

Produccions primaverals

Aquestes són algunes de les propostes de Sónia Martínez que em va enviar el curs passat. Ara les estic recuperant per mostrar-les i que les pugueu aprofitar en aquestes dates.

Hola Estrella!!!

Fa tems que et vull enviar unes feinetes de PRIMAVERA que hem fet a l'escola, moltes et sonaran perquè em sembla que la idea l'he tret del teu bloc però tot i això m'ha fet il·lusió enviar-te-les perquè vegis com han quedat.

Primer de tot t'envio la tapa d'àlbum que vam fer pel segon trimestre. És una feineta ben senzilla de fer, vam demanar els nens i nenes que portessin el tub buit d'un rotllo de paper de vàter, el vam aixafar ben aixafat i amb cola blanca el vam enganxar en un full guarro mida Din-A4. Vam donar l'opció als infants d'escollir un color d'entre quatre (verd, groc, rosa i taronja) i els vam demanar que pintessin tot el full del mateix color passant per damunt del tub. Després els vam donar una tira de paper de xarol del mateix color i ells l'havien d'esguinzar i enganxar pel voltant com si fossin les fulles/branques d'un arbre. S'enganxa un cop han acabat de pintar ja que la pintura encara no està seca. La feineta és molt vistosa i realment sembla un arbre fruiter.
Aquesta feineta sí que et deu sonar, oi?? Aquesta sí que l'he tret del bloc. Vull donar les gràcies a la companya que la va compartir ja que és una feina molt bonica i els resultats són impressionants!!
Idea original de Mª Àngels Trimiño

És ben senzilla de fer. Primer s'enguinzen, tallen... papers de seda de colors llampants i els enganxen en un full guarro Din-A3, nosaltres els vam enganxar directament amb vernís ja que el que queda maco és que els papers de seda quedin ben vernissats i brillants. La consigna que els vam donar és que els papers de seda quedessin ben estiradets ja que un cop secs i en una altra sessió, amb tèmpera sòlida de color negre, hi dibuixen les flors, cadascú a la seva manera. Preciós veritat??
Sé que aquesta feineta no és gens innovadora però vull compartir amb tu els resultats de la seva producció lliure, els van quedar ESPECTACULARS!!!
L'únic que els vam dir és que cadascú fes el seu dibuix amb pintures de colors primaverals. Els vam donar un guarro Din-A3, les pintures i ells van deixar volar la seva imaginació, què et sembla???
Heu fet un gran treball! Us ha quedat tot molt bonic i colorit!!!

02 d’abril 2014

Ninots de neu

Aquest hivern hem estat coneixent i treballant els ninots de neu i les seues parts. Aprofitant molts dels recursos que ja vaig penjar fa uns cursos, hem anat aprofundint amb el tema. Finalment, els xiquets han fet dos treballets: una manualitat per penjar a les finestres i un paisatge on l'element principal és el ninot.

Comencem amb la manualitat. Bàsicament es tracta d'elaborar totes les parts per separat per després construir el ninot.

Material necessari:
  • Goma Eva blanca
  • Gomets en forma de cercle menuts
  • Fotocòpies del gorro i la bufanda
  • Retoladors
  • Ullets adhesius
  • Cola blanca
  • Pompons menuts
Procés d'elaboració:
  1. Retallar 2 cercles de goma eva, un més gran que serà el cos i l'altre més menut per la cara.
  2. Pintar amb retoladors el gorro i la bufanda i retallar-los.
  3. Enganxar un pompó al gorro amb la cola i deixar-lo assecar.
  4. Dibuixar al cercle menut de goma eva els ulls, el nas i enganxar els gomets per fer la boca. Enganxar també els ullets adhesius.
  5. Anar muntant tots els elements utilitzant la cola per enganxar-los.
I aquest és el resultat: uns ninots ben divertits que hem col·locat a les finestres de l'aula.
El paisatge està basat en un dels treballs plàstics d'hivern que Sónia Martinez va fer amb els seus alumnes farà ara un parell d'anys. És molt fàcil i divertit de fer perquè els xiquets/es es converteixen en mags per una estona.

Material necessari:
  • Fulls blancs
  • Cera tova blanca
  • Pintura blava
  • Corrons i safates per pintura
Procés d'elaboració:
  1. Dibuixar amb la cera blanca el paisatge desitjat en un full.
  2. Preparar la pintura blava en les safates. Afegir aigua i barrejar per a que no quede tan espesa.
  3. Omplir el full de pintura amb l'ajuda del corró. El dibuix anirà apareixent per art de màgia!
Aquests són alguns dels resultats. Veritat que és molt curiós veure com queden de diferents?

01 d’abril 2014

Jugant aprenem vocabulari

En aquest cas, el vocabulari treballat ha sigut sobre la roba d'hivern. Hem utilitzat dos recursos per jugar durant l'assemblea del matí.

Primerament, he elaborat un vocabulari per introduir les paraules desitjades i, més tard, relacionar paraula-imatge.
És molt fàcil de fer. Només heu d'imprimir les plantilles, retallar les imatges i les paraules i enganxar-les per separat en fulls del color que vulgueu. Després ho podeu plastificar per fer-lo durar més temps.
Després d'estar uns dies jugant amb aquest vocabulari, vam proposar fer entre tots un memory amb aquestes peces de roba. Així, vam buscar les imatges per pintar-les per parelles. Les vam imprimir per duplicat per a que cada membre de l'equip en pintara una. La consigna era que devien posar-se d'acord per fer-ho amb els mateixos colors.
A més, també vam elaborar una altra versió del joc i poder relacionar la imatge amb la seua paraula. Així que cada parella va escriure en un troç de full de color la paraula que li havia tocat repassant-la amb retoladors.

Finalment, vam enganxar totes les imatges i paraules en fulls de color i ho vam plastificar tot. Va ser una activitat tan motivadora que cada dia em demanàvem jugar!
Podeu descarregar totes les imatges i plantilles al picasa "Vocabulari i memory: roba d'hivern".

Composició d'hivern

Sí, ho sé, ja tenim ací la primavera. Però no vull començar amb ella sense acomiadar-me primer de l'hivern. Les pròximes entrades estaran dedicades a alguns treballets que hem estat fent enguany a l'aula de 4 anys sobre aquesta estació. Un exemple és aquest:
Per un costat, hem aprés a estampar amb plàstic de bombolles i, per un altre, hem retallat i confegit la paraula HIVERN. D'aquesta manera, podem dir que hem treballat diversos aspectes: la artística, la psicomotricitat fina, la lectoescriptura... I els xiquets han gaudit molt!
Com veieu, hem utilitzat colors freds per donar aquesta sensació de gelor. I una vegada feta la confecció de la paraula, hem penjat tots els treballs a la finestra de la classe.