28 de juliol 2011

Calendari del curs 2011-12

He preparat aquest calendari a l'estil d'un que va crear Ester de "Trencaclosques" i utilitzant algunes imatges d'un àlbum picasa de Jessica de "Què hacemos hoy en el cole?"

Només estan marcats els caps de setmana i les dates festives a nivell nacional, però penseu que podeu escriure directament sobre ell per assenyalar el que us interesse. A l'última pàgina trobareu unes etiquetes que us serviran per a enganxar-les allà on correspon. Marquen dates importants per als infants com ara el primer dia d'escola, els aniversaris, la castanyada, etc.

Recomane que, si us agrada, l'imprimiu en format Din-A3 per a que els alumnes el puguen vore millor.

27 de juliol 2011

Organitzant la classe

Segur que ja esteu pensant en el pròxim curs, igual que jo. Ens posem a buscar, com uns desesperats, tots els materials per organitzar l'aula. Ja sabeu, les típiques cartelleres que tenim tot el món: calendari, assistència, el temps, encarregats... Avui us porte unes recomanacions per fer-les o renovar-les!

Al bloc "Actividades para Educación Infantil" s'ha publicat una entrada amb una presentació d'un grup de treball d'Almeria amb un munt d'idees que podríem utilitzar:
Però el material que més m'agrada per penjar a les nostres classes és el que ens ofereix Jessica en el seu bloc "Qué hacemos hoy en el cole?" En ell podreu trobar de tot:

RACONS
NÚMEROS
Com ABECEDARI, el de Laura de "Ses meves feinetes":
I també els seus genials NÚMEROS amb rodolins:
Haveu vist quines artistes fent material de creació pròpia! Per accedir a cada material podeu anar clicant damunt de les imatges o dels títols. Ara només hem d'anar imprimint!

25 de juliol 2011

Programa "Redes - No me molestes mamá, que estoy aprendiendo"

Mª José Varella m'ha fet arribar aquest vídeo que per a mi m'ha resultat molt, però molt interessant. M'he sentit força identificada amb tot el que es comenta ja que sóc una gran amant dels videojocs i de la tecnologia. En el programa "Redes", Eduard Punset entrevista a Mark Prensky, un expert en l'educació del segle XXI i la del futur, creador dels termes natiu digital i immigrant digital. Aquest home té una visió molt diferent del que deuria ser una aula dels nostres temps. Si teniu mitja horeta lliure, us recomane que li pegueu un ull. Us obrirà la ment!
Aquesta entrada va dedicada a tots aquells que es passen hores mortes jugant als videojocs. Com diu un amic de Mark Prensky: hem de viure el nostre temps!


(Per cert, us heu fixat en l'escenari de la conferència i de l'entrevista? És on van fer l'entrega dels V Premis Espiral Edublogs 2011, el Museu Reina Sofia! Quina curiosa casualitat, no?)

21 de juliol 2011

Tapa amb síndria

Aquesta tapa l'envia Raquel Fernández. És molt original perquè es pot obrir i tancar!

Hola,
t'adjunto les fotos de la portada que he fet pel tercer trimestre amb els de p3.

Per tal d'introduir el tema de la tapa de l'àlbum vam estar parlant de l'estiu i vam portar a la classe una síndria. La vam observar per fora i per dins i la vam tastar. A continuació els hi vam ensenyar un model de tapa per veure com feiem màgia amb la tapa (ja que la síndria s'obre i es tanca).

Per fer la seva síndria els hi vam donar una fotocòpia en paper de la part de dins on havien d'enganxar paper de seda verd clar al cercle més prim i després paper de seda vermell al cercle gran. Una vegada acabat enganxen gomets petits negres per fer les pipetes. Després els hi vam donar uns cercles de cartolina verda on havien de dibuixar les ratlles amb pinzell i pintura.


Una vegada tot sec la mestra fa el muntatge de la síndria: el full de la fotocòpia es doblega per la meitat i s'enganxa un dels costats al cercle verd. Després es posa pegament a l'altra meitat de la fotocòpia i a la part que queda visible del cercle de cartolina verda i s'enganxa damunt de la tapa de cartolina de l'àlbum.


I ja tenim la nostra síndria màgica que es veu per fora i s'obre i es veu per dins.
 Quina tapa més refrescant, veritat?

18 de juliol 2011

Programació de PSICOMOTRICITAT (curs 2010-11)

Aquesta és la programació de psicomotricitat que vaig utilitzar el curs passat. Està pensada per P3, P4 i P5 encara que moltes activitats es repeteixen en els 3 nivells. Com a l'escola em van facilitar la que s'havia fet l'any anterior, ha sigut fàcil adaptar-la. L'únic problema que m'he trobat és que no he pogut fer activitats massa variades perquè el material no era molt divers; només hi havien bancs, aros, pilotes, cordes, xanques i algun que altre mòdul.


A continuació podeu descarregar les diferents unitats:

Actualització 31/5/2015: Com veig que teniu molts problemes per descarregar les programacions, les he col·locat al meu dropbox per facilitar el camí. Clicant al següent enllaç s'obrirà una finestra nova on trobareu el botó de descarrega a la part superior dreta:

15 de juliol 2011

Orla de les Papallones, els meus antics alumnes

Quina il·lusió m'ha fet rebre aquest correu!! Enguany, Laura Mondragón ha sigut la tutora dels alumnes que vaig tindre en Reus i m'ha enviat l'orla que ha fet per a que la penge, ja que és una de les hi ha en aquest bloc. Mireu quin goig fan!
No sabeu l'alegria que vaig tindre quan ho vaig vore! A més, també m'ha enviat algunes fotos de grup que han fet durant el curs i m'ha encantat vore'ls tan contents i divertits!
He vist al seu bloc d'aula que han fet un munt de coses xules i estic molt contenta que hagen tingut una mestra tan dedicada després del mal cos que se'ls va quedar al dir-los que em cessaven. Segur que les famílies també estan encantades amb ella i l'estimen molt! Són genials!!

Moltes gràcies Laura per haver-te molestat en enviar-m'ho! M'has tret un somriure!!

13 de juliol 2011

Vota'm als Premis Blocs Catalunya 2011

Ja s'ha obert el període de votacions dels Premis Blocs Catalunya 2011! I com sabeu, aquest bloc participa. Teniu fins al 10 de setembre per votar. Les instruccions les trobareu molt ben explicades per l'associació Stic.cat a la seua web. Però també us deixe una presentació per facilitar-vos la tasca.

Programació de MÚSICA (curs 2010-11)

I com estem amb les programacions, ací deixe la de música que he fet servir durant el curs passat. Està basada en la de Barcanova ja que els llibres que utilitzen en aquella escola eren d'eixa editorial.


A continuació podeu anar descarregant les diferents unitats per als diferents nivells: P3, P4 i P5.

Actualització 31/5/2015: Com veig que teniu molts problemes per descarregar les programacions, les he col·locat al meu dropbox per facilitar el camí. Clicant al següent enllaç s'obrirà una finestra nova on trobareu el botó de descarrega a la part superior dreta:

08 de juliol 2011

Informàtica 2010/11

Aquesta és la graella que he utilitzat per programar les sessions d'informàtica de P4 i P5 d'aquest curs passat. Són les activitats que he portat a terme quinzenalment ja que desdoblamem la classe en 2 grups. Hi ha una petita descripció de cada una i voreu que a l'última columna he enllaçat els diferents recursos (hi ha alguns amb interrogants perquè va ser quan estava de baixa i ho programava el meu substitut). Espere que us ajude a fer les vostres programacions de cara al curs vinent.

03 de juliol 2011

El nostre LIPDUB!!!

Sí, sí, sí!!! El lipdub ja està ací!!! Quines ganes teníem tots de vore'l, pareixia que no anava a penjar-se mai, eh? Però per fi ja podem disfrutar tots d'aquesta festa que vam muntar per celebrar el final de curs de l'Escola Sant Miquel de Deltebre. Ens ho vam passar d'allò més bé!


Espere que us haja agradat!

BON ESTIU A TOTHOM!!!

02 de juliol 2011

Més activitats per l'estiu

De la mà de la poetessa Isabel Barriel en arriben aquestes ACTIVITATS PER LES VACANCES D'ESTIU. Veritat que són molt bones recomanacions?

Escriure lletres i mots a la sorra,
improvisar amb cireres una joia,
fer a base d'herbes aromàtiques colònia
i dibuixar papallones en vol rondant les flors.

Localitzar de nit al cel constel·lacions,
disfressar-te de fada o d'astronauta
i ballar al capvespre la dansa del sol
al ritme orbital de música de flauta.

Cercar rastres d'animalons al bosc,
fer castells amb pedres i troncs,
inventar embarbussaments amb límit de lletres
i fer de la conversa a fosques un joc.

Escriure missatges secrets,
enviar cartes amb endevinalles,
retallar les revistes de la iaia
per fer una flota de vaixells que naveguin a la platja.

Redactar un conte amb format de poema,
capbussar-te al món dels jeroglífics
i preparar berenars originals
amb aspectes variats i aromes elegants.

Escriure un receptari de plats freds,
començar a fer la carta als Reis
o buscar siluetes dibuixades pels núvols.
I així, coses a milers que pots fer...

Isabel Barriel