27 de febrer 2011

100.000 visites de "Profe... ¿qué hacemos hoy?"

Des del bloc "Profe... ¿qué hacemos hoy?" Laura vol compartir la seua alegria amb nosaltres! Em comenta que moltes de les visites han arribat des d'aquest bloc. Així que jo ho celebre publicant el seu segell.

Concurs "X(p)rimenta" a Recerca en Acció

He rebut a la bústia aquesta notícia que pot ser us interesse. És un anunci que va dirigit a la comunitat educativa:

Sóc Valentina Caggiano. Visitant el teu bloc he cregut interessant enviar-te informació referent al concurs que organitzem des de Recerca en Acció: X(p)rimenta!

Busquem alumnes i professors que vulguin fer experiments interessants i que els filmin en vídeo. Els millors s’incorporaran al portal
www.recercaenaccio.cat i rebran un premi. Es concediran 8 premis diferents, dos per cada categoria (primària, secundària, batxillerat i cicles formatius) i seran tant pel professorat com pels alumnes i el centre educatiu (el més ben valorat). La data límit d’inscripció és el 30 de març i poden enviar els vídeos fins el 30 d’abril de 2011.

Volem donar la oportunitat als alumnes i professors de treballar junts, aproximar-se a la ciència i a la tecnologia, i a que ells mateixos aportin contingut al nostre portal. Tota la informació la trobareu en l’apartat del concurs en el portal.


Esperem que us animeu, tant vosaltres com els vostres alumnes.


25 de febrer 2011

Confegir paraules, síl·laba a síl·laba

Yolanda Roset del bloc "Recursos per a l'Educació Especial" ens envia una idea molt apropiada per treballar la lectura amb els alumnes. Es tracta de confegir paraules mitjançant tires de síl·labes.

El material és fàcilment adaptable als alumnes d'infantil, canviant simplement la lletra lligada per la de pal (depenent del curs al que va dirigit).


Si voleu descarregar aquest recurs, només heu d'entrar al seu bloc: Recursos per a l'Educació Especial: Tires de síl·labes per a la lectura.

21 de febrer 2011

Màscares venecianes


La nostra mare artista, Mercedes Piqueras, de l'escola bressol de Sabadell ens torna a escriure per mostrar-nos una altra manualitat feta amb materials reciclats.

Aquesta vegada els materials utilitzats són: bosses de paper de compres de determinades franquícies, paper de bombons nadalencs, les bases dels pastissos del tortell de reis, blondes, i cartolines o altres materials de papereria. Un poc de cola i fet!

19 de febrer 2011

V Premi Espiral Edublocs 2011

Ja ha arribat la 5a edició dels Premis Espiral d'Edublocs d'enguany!

Com sempre, des d'aquest bloc us volem convidar a participar. Les inscripcions ja estan obertes des del 11 de febrer fins el 20 d'abril. Només heu de registrar el vostre bloc clicant a la pestanya corresponent.

Com recordareu, l'any passat Idees Magistrals va quedar 1r classificat en la categoria de blocs de mestres d'infantil. Va ser tota una experiència! Si guanyeu, jo us acompanye a Madrid, jeje. Animeu-vos!


Més informació: Bases del Premio: V Premio Espiral Edublogs 2011

14 de febrer 2011

Vocabulari d'informàtica

Estic disgustada amb la plataforma de scribd... Resulta que ara fan pagar per poder descarregar les publicacions que pengen els usuaris, cosa que no entenc... Per això, a partir d'ara tots els documents els penjaré en issuu. Crec que en aquesta pàgina no te fan pagar res, simplement has de registrar-te per poder descarregar els materials. Si no es així, m'ho feu saber mitjançant un comentari. Ah, i ja us comunicaré el que faig en els que ja tinc publicats a scribd...

Bé, a banda de tot açò, avui us vull mostrar un vocabulari que he creat a l'estil dels de DianaEducació sobre algunes de les paraules que fem servir a l'aula d'informàtica. Jo l'utilitze com a bits cada vegada que anem a l'aula, però també es podria utilitzar per associar imatge i nom.

Som notícia a XTECBlocs

El que sentiu! Avui han publicat l'enllaç d'aquestes humildes Idees Magistrals a la secció de notícies de XTECBlocs.

Em fa especial il·lusió aparèixer en aquesta pàgina ja que la tinc com a referent. Sempre busque recursos i propostes en ella per aplicar a l'aula.

Podeu llegir la petita publicació, clicant a la següent imatge:

10 de febrer 2011

Paisatge d'hivern

De nou, Mª Àngels Trimiño ens envia una de les seues propostes:

Hola Estrella!

M'agradaria compartir amb tots/es vosaltres una experiència plàstica molt gratificant, i que podeu realitzar ara en aquest temps d'hivern. Espero que us agradi.

MªÀngels.


Després de parlar sobre els colors de l'hivern, observar i mirar paisatges d'hivern, i analitzar obres d'art de pintors que expressen l'hivern en les seves obres, vam decidir fer nosaltres d'artistes i composar un paisatge d'hivern utilitzant: pintures per fer un fons d'hivern, les petites branques recollides al pati, i trocets de porexpan blanc per simular la neu. Aquest ha estat el resultat.


Bonic, veritat? Si voleu vore millor el procés de creació, podeu visitar l'entrada original en el seu bloc "Un paisatge d'hivern" o l'àlbumweb.