24 de juny 2009

Projecte "Les vaques"

Aquest és el primer projecte en el que participe realment. Ha sigut un treball en equip d'alumnes i mestres del nivell de P3 de l'escola en que ara mateix estic. M'ha encantat formar part de la feina i des d'ací vull agrair a Aure, Rosa Mari i Fina, el fet de tindre en compte les meues idees i fer-me sentir com quasi una tutora més a pesar de ser mestra de suport. MOLTES GRÀCIES, XIQUES!!

El tema del projecte va sorgir a causa de la mascota de les classes de 3 anys. És la Tina, una vaca de peluix molt coqueta. A cada estació de l'any o dia festiu es vesteix amb la seua roba més apropiada. Ella sempre és el fil conductor per a les unitats que anem desenvolupant i cada setmana, en divendres, un alumne/a l'agafa cap a casa per a que li faça companyia i jugue amb ella. És per això que vam pensar que podia ser interessant conèixer més coses sobre les vaques. Així que vam decidir estudiar-les.

Nota als pares (plantilla)

El primer pas va ser enviar una nota als pares per a que ens ajudaren a recopilar informació (llibres, vídeos, fotos, joguines...). Amb tot allò que van portar, vam fer una xicoteta exposició en un racó de la classe. I a partir d'aquell moment vam elaborar un índex del que voliem saber i vam començar a treballar de valent.

A continuació es pot veure un exemple de com va quedar el dossier.


Si us ha agradat i voleu posar-lo en pràctica, podeu descarregar els originals (és necessari tindre instal·lat el Picasa al vostre ordinador).

Projecte Les vaques (P3) - Originals i plantilles

7 comentaris:

Diana ha dit...

Una pregunteta que potser és una tonteria però que em pica la curiositat.. Les fitxes amb quin programa les has fet? És el word?? O el Publisher?? Es que t'han quedat molt xules!!! Hem refereixo a les que surten en la presentació. Molt bon treball!!

Estrella ha dit...

Vam elaborar una plantilla de fitxa amb el marc, la icona i el quadre per escriure el nom, utilitzant el Word. La forma de fer el contingut de cada fitxa varia depenent de la necessitat: amb el word (enunciats i frases), picasa (collage de fotos), o simplement imprimint les imatges i enganxar-les (ja saps, el típic "corta i pega" manual, jeje).

Espere haver-ho aclarir i tranquil·la que no és cap tonteria la pregunta!

Aula PT ha dit...

Me ha gustado mucho este proyecto, he enlazado las plantillas en mi blog, pordrás ver el enlace en Infantil, 3 años, los animales.
Me encantaría también enlazar los otros proyectos dos proyectos que tienes en Picasa pero, no he visto las plantillas, las tienes en algún lugar ubicadas???
Un saludo y gracias por los recursos que ofreces

Estrella ha dit...

M'alegre de que t'agrade el projecte. El problema és que dels altres no tinc les plantilles perquè no els vaig fer jo. Com dic a l'entrada, aquest és el meu primer projecte realment. Per això tinc tot el material. Sent molt no poder ajudar-te...

Turma4D ha dit...

É lindo seu trabalho. Obrigada por partilhar.

Noemi do blog da IRIS enviou-me este ursinho que estou a partilhar com você.Espero que goste. Feliz Verão!
▒▒▒▒▒█▓▒▒▓█▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓█▓▓▓▓▓▓█▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓██▓▓▓▓▓██▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒█▓█▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▒▒▓▒▒███▒▒▓▒▒▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▒▒▓▒▒▒█▒▒▒▓▒▒▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒█▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓▓█
▒▒██▓▓▓█▓▒▒▒██▒██▒▒▒▓█▓▓▓██
▒█▓▓▓▓█▓▓▒▒█▓▓█▓▓█▒▒▓▓█▓▓▓▓█
█▓██▓▓█▓▒▒▒█▓▓▓▓▓█▒▒▒▓█▓▓██▓█
█▓▓▓▓█▓▓▒▒▒▒█▓▓▓█▒▒▒▒▓▓█▓▓▓▓█
▒█▓▓▓█▓▓▒▒▒▒▒█▓█▒▒▒▒▒▓▓█▓▓▓█
▒▒████▓▓▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▓▓████
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓█▓█▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒████▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓████
▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓█▒█▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒████████▒▒▒████████

Passe esse ursinho às pessoas que quiser muito e não quer que desapareçam. (Espero receber o ursinho de volta).
"Si recibes entre 2-4 ositos te quieren.
Si recibes entre 4-8 ositos te quieren mucho.
Si recibes entre 8-10 ositos te quieren muchiiiisimo."
Espero que eu seja uma delas.

Bjs
Teresa

aNita ha dit...

Hola,

El projecte està molt bé. Ara a Primària també ens hem de centrar més a treballar per projectes i aquest any n'hem fet uns quants.

Continua així de bé.

*Ana

Estrella ha dit...

Ana, moltes gràcies per les teues paraules. Espere que a Primària també gaudiu amb els projectes tant com ho faig jo a Infantil. M'encantaria que em feres arribar algun exemple algun dia ;)

Un abraçada