09 de novembre 2008

Fruites i verdures amb sentiments

Fotografies per a sensibilitzar als xiquets/es sobre el tema de l'alimentació. També seria un material prou bo per a educació emocional.

Sempre es pot muntar una dramatització amb titelles fetes de verdures i fruites. Les poden fer el propis alumnes i ens podem inventar entre tots una història sobre l'alimentació.

Crec que funcionaria millor en xiquets/es de 5 anys, però no ho he portat mai a la pràctica perquè no he tingut l'oportunitat. Si algú ha fet alguna cosa pareguda, seria interessant que comentara com va eixir la cosa.

Actualització 13/12/08: Aquestes imatges pertanyen a un llibre que es diu "Vegetal como sientes". Els autors són Saxton Freymann i Joost Elffers; l'editorial Etuscania. Per saber més, cliceu a la imatge de la portada del llibre (accedireu a la web de l'editoral).

Actualització 17/12/08: Al bloc Poesia Infantil i Juvenil han publicat una entrada utilitzant aquestes imatges afegint uns quants poemes de la Isabel Barriel sobre els aliments. Els ha quedat molt bé! I ací us deixe l'enllaç: Fruites i poesia amb sentiments (poemes infantils vegetals amb un calendari vegetarià.

5 comentaris:

poesiaula ha dit...

Tinc ganes que sigui dilluns per ensenyar aquest post als meus alumnes.
M'agrada molt.

Isabel

Sàlvia ha dit...

És fantàstic. Amb aquests fotos i uns poemetes d'Isabel he fet un post per al blog que ha quedat genial! Ho publicaré el proper dia 17 de novembre.

Besadetes

Sàlvia ha dit...

Dona-li una ullada al blog de poesia infantil i veuràs els vegetals amb poesia; alimentació per al cos i l'esperit.

http://bibliopoemes.blogspot.com

Bona setmana

surcos ha dit...

¡Me encantan estas frutas y verdudas!
A ver si ponéis un traductor para que los castellanoparlantes os podamos seguir.
Un saludo desde Murcia.

Estrella ha dit...

Gracias por la idea, surcos. Lo tendré en cuenta. La verdad es que no sabía que el bloc tuviera tanto éxito. Gracias a todos!

De todas maneras, si buscas el blog en el google puedes traducir la página, pero el resultado no es fiable al 100%. Así, podrás seguir el blog de momento hasta que encuentre un traductor que me guste más.

Un abrazo