13 de novembre 2016

Grafisme creatiu: programació de 3 anys

Àlbum "Grafisme creatiu 3anys 15-16"
Des de que vaig publicar una entrada sobre el grafisme creatiu, ara ja fa més de 3 anys, he estat experimentant amb aquest recurs a les meues classes. El curs passat ho vaig posar en pràctica més sistemàticament i avui vull compartir amb vosaltres com va quedar la programació i alguns dels resultats de les activitats proposades.

S'ha de tindre en compte que aquesta programació:
  • Va dirigida a alumnes de 3 anys i, per tant, el material més utilitzat serà el pinzell i la pintura.
  • Està pensada per fer 1 sessió setmanal de 45 min.
  • Intervé la meitat de la classe o un grup reduït (jo ho faig quan partim el grup per anar a informàtica).

A continuació, podeu veure els resultats de cada sessió. Trobareu que falten algunes (concretament la 1 i la 8), no sé per què d'eixes no vaig fer fotos, però amb la descripció que hi ha a la programació es podeu fer una idea.

Amb aquesta forma de treballar la motricitat fina s'aconsegueix que els alumnes estiguen molt més motivats, potencien la seua creativitat i també l'autonomia. Ja podem retirar els típics quadernets de grafomotricitat on segueixen punts sense massa sentit, per passar a decorar les aules amb unes genials creacions!

3 comentaris:

Anna Alonso ha dit...

Hola Estrella, moltes gràcies per compartir aquesta programació. Les creacions dels teus petits són molt xules i segur que els hi encanta que les utilitzeu per decorar l'escola.
Tonets

U2 - Vídeos dels concerts ha dit...

Hola Estrella tot revisant les nostres programacions veiem q ens cal treballar seguint aquest camí. Moltes gràcies per l'aportació. L'enllaç de la programació no funciona seria possible que el tornesis a penjar?

Estrella Vilar ha dit...

Hola U2,
he comprovat els enllaços i jo no tinc cap problema. Podries explicar més detalladament què és el que passa?

Gràcies.