15 de juny 2012

Una orla per escoltar, una orla diferent

Carme de "Fer de mestres" va publicar fa uns dies una entrada molt interessant per realitzar una orla alternativa: Escoltem l'orla de fi de curs (II). I ella mateixa s'ha oferit per compartir-la en aquest bloc:

Vull compartir amb tu i els teus blocaires l'Orla per Escoltar. Crec que és un recurs poc utilitzat i segurament útil per a mestres amb alumnes que per alguna discapacitat no poden gaudir de l'orla convencional o per a qui vulgui viure l'experiència de compartir amb els infants la tecnologia del món sonor amb la gravadora digital.

Bàsicament es tracta de gravar els alumnes: han de saludar, presentar-se, explicar què han aprés durant el curs, què els ha agradat més de fer i cantar una cançó amb la resta de companys/es. Després la mestra grava unes frases de comiat. Finalment, es fa un muntatge amb tot per poder donar-lo a les famílies amb un CD o penjar-lo al bloc d'aula.


Com bé diu Carme, es poden apreciar els diferents nivells d'adquisició de llenguatge oral. És un recurs interessant pels mestres perquè ajuda a realitzar l’avaluació de la parla i poder detectar els infants que mostren dificultats a l’hora d’articular alguns sons.

Per més informació, visiteu el seu article: Escoltem l'orla de fi de curs (II).

4 comentaris:

Carme ha dit...

Els nens i nenes que van fer aquesta orla al arribar a la meva tutoria de P3, ara que acaben sisè, han volgut repetir-la com regal de comiat. Els divertia tant escoltar les seves veus...
Cadascú explicava una anècdota dels seus anys passats a l'escola. Fantàstica!!!
Carme

Idees Magistrals ha dit...

Molt bona idea, així tanquen aquesta etapa com la van començar. Xulíssim!!

Joel Artigas ha dit...

Ostres! Doncs em sembla una idea boníssima. Apuntada! Bona feina, com sempre... Petonets!

Glòria Vivas ha dit...

Soc la mare d'aquell alumne invident de la Carme, va ser una idea fantàstica com la majoria de les que té la Carme, una gran mestra i una gran persona!
Encara l'escoltem de tant en tant i ens emocionem tota la família.
Ara, emocionats també, acabem 6è, tanquem una etapa i n'obrim una altra de nova a l'insti, es fan grans!
Gràcies Carme i gràcies a totes les/els mestres que teniu interès per millorar dia a dia.