15 de maig 2012

Teatre de cartró

Continuant amb el tema de l'entrada anterior, Mercedes Piqueras ens mostra el teatret de titelles que va elaborar per representar la llegenda de Sant Jordi.

El cartró que va utilitzar el va demanar en una tenda de bicicletes. Llevant-li una de les parts es queda obert i el tallem amb un cúter per fer-li la forma de la muralla. També es retallen dos rectangles per fer les finestres, així poden ser dues persones les que representen la història amb 4 personatges a la vegada. Es pinten quatre rajoles de color marró i només queden fer-li els detalls.

Amb un tros de cartró sobrant i un poc de paper de plata es confecciona la lluna. S'utilitza cartolina verda per  fer els matolls, un poc de paper pinotxo blau per fer el riu, un forat per fer una minifinestra i tot allò que es vulga posar (ella va afegir pompoms de color rosa i groc per als matolls).
A més, ens explica com va fer les titelles utilitzant imatges d'internet impreses a color. S'enganxen amb pegament de barra a un tros de cartró i a un pal de gelat de color. Finalment s'afegeixen els detalls per realçar aquestes figures:

La princesa té plomes, guants de pompoms, floretes al vestit de paper pinotxo rosa i ulls.

El cavaller té una capa de paper pinotxo roig amb un llaç, la llança i els ulls

El rei té la capa platejada, pèl de llana i ulls.

I com no, fan falta un o dos animals que es menjarà el drac: una vaca, una ovella...

Em comenta que el drac va ser deixat per una mestra, era de tela confeccionat i amb tots aquests elements van representar el teatret per als xiquets. Va quedar fantàstic!

Si ho preferiu podeu consultar la mostra de dracs per agarrar idees per fer la titella que falta.

També es pot utilitzar aquesta idea per fer altres tipus de personatges i representacions. Us animeu?

3 comentaris:

Blanca ha dit...

Qué "salao"!! Nosotras hicimos uno para sombras chinas y contábamos cuentos con ellas, les alucinaba, era un puntazo. Enhorabuena, os ha quedado estupendo.

Joel Artigas ha dit...

Ostres quina feinada! Ha quedat super bé. TRobo molt bona idea el fet que els infants puguin representar les seves obres. Gràcies de nou. Una abraçada enorme!!!

Blanca Lafarga ha dit...

Geniales esos títeres.
Un besico