28 de maig 2012

Flors per primavera

Mª Àngels Trimiño sempre envia idees senzilles i xulíssimes! És el cas d'aquests treballs primaverals.

Hola Estrella!
M'agradaria compartir amb tots els companys i companyes blocaires algunes idees plàstiques per realitzar en relació a la primavera. Són algunes activitats que ja he pubicat al meu bloc

En primer lloc t'envio una activitat per treballar els colors, la motricitat fina, la tècnica del collage, i aprendre a dibuixar flors. 
L'activitat consisteix en conversar sobre el paisatge de la primavera on es mostra l'explosió de colors pròpia de l'estació on els jardins i paisatges estan plens de flors de molts colors. D'aquesta manera agafem paper de seda que els nens i nenes hauran de trencar utilitzant la pinça dels dits, és a dir, hauran d'esquinçar el paper, fent troços de mida gran.
Aquests troços de paper s'enganxen en un full mitjançant la técnica del collage, es vernissa, i un cop eixut dibuixem flors amb témpera sòlida en negre, d'aquesta manera el constrast també ens dóna la bellesa del quadre de primavera. Et deixo alguns exemples:
Una altra activitat té relació amb les roses de Sant Jordi, aquesta la pots incloure en el symbaloo de roses. Són roses fetes amb filferro, són molt senzilles i el resultat fa patxoca! Es poden fer amb filferros de diferents colors i així fer un petit jardinet de roses de filferro.

L'activitat consisteix en tallar un troç de filferro, aquest filferro s'envolta en un cilindre o un con, deixant una mica de tija on també hi posarem embolicat i envoltat un altre troç de filferro, de color verd, fer fer una tija més consistent i les fulles que hi volguem afegir. També t'envio alguns exemples:
I agraïr-te novament el teu treball i animar-te a continuar amb aquesta bona feina que ens ajuda a tots i totes!
I com tu diries...besets!
fins aviat!
Gràcies i una forta abraçada!

No us oblideu de passar pel seu bloc EI d'Educació Infantil. A mi m'encanta!

2 comentaris:

Blanca ha dit...

Me encanta la técnica de collage, me la quedo. Gracias. Un beset:-)

Joel Artigas ha dit...

Molt bona aquesta aportació. Quines roses més originals, fantàstic per desenvolupar la creativitat i imaginació dels infants. Gràcies! Muak.