17 de desembre 2011

Campaneta de nadal

MªÀngels Trimiño ens proposa aquesta campaneta com a manualitat de nadal:

Hola Estrella!
En primer lloc, felicitar-te per la bona feina que fas, malgrat que a vegades la feina se'ns acumula i l'hem de compaginar amb la vida personal, treballes perquè tots i totes les blogaires poguem gaudir i aprendre cada dia alguna cosa, i això és d'agrair i d'admirar.

Aquesta vegada m'agradaria compartir una última activitat plàstica que he realitzat amb els meus nens i nenes de P-3, es tracta d'una campaneta de nadal feta amb un got de porexpan, aquests que et donen a les cafeteries quan demanes el café per emportar. Doncs bé, després de guardar uns quants, vaig tenir la idea de transformar-lo en una campaneta perquè els nens i nenes se la poguessin endur a casa i amb la que recitarem el poema de nadal que hem aprés.

Espero us agradi, i aprofito per saludar a tots i totes els que esteu en aquest petit i gran món blogaire.

Gràcies i una forta abraçada!
Fins aviat!
 Font: http://eideducacioinfantil.blogspot.com/2011/12/campaneta-de-nadal.html


Actualització 14/1/12: A continuació Mª Àngels ens explica els passos per l'elaboració d'aquesta manualitat:

En primer lloc vam pintar els gots de porexpan amb pintura platejada (Giotto) utilitzant pinzells gruixuts de pèl tou. S'ha de posar bastant pintura perquè així evitem que quedin traços blancs sense cobrir de pintura.

Un cop pintat el got, sense esperar que s'assequi, posem la purpurina, com si possessin sal per sobre del got, d'aquesta manera queda enganxada amb la pintura.

Deixem assecar el got, i preparem la corda amb el picarol.

Un cop assecat el got enganxem els gomets a sobre, en aquest cas vam posar en primer lloc gomets d'estrella blau metalitzat i a sobre un petits gomets platejats.

Per últim, punxem el got per passar la corda amb el picarol, aquest últim pas de muntatge ho fa la mestra, degut a la dificultat.

Tots els anteriors passos els poden fer els nens i nenes sota supervisió i guia de la mestra, no els va resultar gaire difícil i van gaudir molt de l'activitat.

5 comentaris:

Joel Artigas ha dit...

Quina idea més bona! Des d'aquí felicito a la MªÀngels Trimiño per aquesta magnífica aportació. Trobo molt interessant descobrir i aprendre de les experiències d'altres docents.

Gràcies també Estrella per a fer-ne aquesta difusió, ens és molt útil.

Salutacions!

Blanca ha dit...

Un trabajo sencillo y muy resultón. Gràcies.

Miren ha dit...

Hola Estrella: tienes un regalito en mi blog. Un saludo

Silvina ha dit...

Me encantó la campana! gracias por compartir!
beset
Silvina

Ametlla ha dit...

que idea tan original!